Truck Blog

 • Discriminatie door de BAG

  Onze collega’s van het Duitse vakblad DVZ hebben ontdekt dat de Duitse verkeersinspectie BAG forse kortingen hanteert op boetes voor Oost-Europese chauffeurs. Er is zelfs sprake van een officiële kortingsstaffel met kortingen tot 50% voor inwoners van bepaalde landen.
 • Staken voor een CAO en een Standairco

  Vanmorgen zijn bij Albert Heijn distributiecentra 24 uurs stakingen begonnen. Medewerkers uit de Transport en Logistieke sector leggen voor 24 uur het werk neer bij de DC's in Pijnacker en Zaandam. Daarna wordt ook het DC in Zaandam stil gelegd volgens het FNV.Na het aflopen van het ultimatum...
 • Dit staat de komende tien jaar te gebeuren in trucktechniek

  Het ritselt op internet van waterstof, elektrisch, de V8 die we voorlopig houden, diesel waar we toch echt nog van afhankelijk zijn, al of niet autonoom rijden en ga zo maar door. Intussen hebben DAF, Mercedes, Volvo, Iveco, Scania, MAN en Renault van alles verklaard over hoe zij de toekomst...
 • Altijd weten waar je trailer staat, en meer

  Trailertotaal bestaat tien jaar maar op het eerste gezicht is er niets veranderd aan trailers. Toch is de werkelijkheid anders. Vooral de afgelopen tien jaar zijn trailers van veel meer elektronica voorzien, waardoor ze veel efficiënter ingezet kunnen worden.
 • TLN en IRU bezig met Franse dode hoek sticker

  Sinds 1 januari is in Frankrijk de dode hoek sticker verplicht. Daar kwam meteen een storm van kritiek over, want het kan toch niet zo zijn dat ieder land voor zich dit soort maatregelen neemt waardoor trucks straks helemaal vol met verplichte stickers komen te zitten.
 • Nederlands transport verder op afstand

  De gigantische tsunami van goedkope buitenlandse transportbedrijven die door ver onder de prijzen te duiken de markt kapot maken kan nog veel erger worden door het nieuwe puntensysteem dat het ILT gaat toepassen vanaf 1 april.
 • TLN en PostNL branden vingers aan eigen veiligheidsrapport

  Transport & Logistiek Nederland probeerde de uitkomsten te manipuleren van een onderzoeksrapport naar de veiligheid in de sector. TLN gaf zelf de opdracht tot het onderzoek, het Ministerie van Justitie en Veiligheid betaalde de kosten. De vreemde handelwijze van TLN is naar buiten gebracht...
 • Cummins bouwt straks dieselmotoren voor Mercedes

  Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, heeft een overeenkomst gesloten met motorenbouwer Cummins waaruit blijkt dat laatstgenoemde in de motorenfabriek van Mercedes in Mannheim motoren gaat bouwen voor middelzware trucks die voldoen aan de nog te introduceren Euro 7 norm.
 • Containerschaarste is in de hele keten te merken

  De containermarkt is oververhit en dat heeft zo zijn gevolgen. De coronacrisis heeft de dagelijkse routine van containers die de wereld rond worden gevaren, flink in het honderd laten lopen. Het gevolg is dat hat tarief om een container van China naar Europa te varen, vervijfvoudigd is, tot wel...
 • Pleidooi voor nieuwe regels maten en gewichten

  Deze maand bestaat Trailertotaal tien jaar en dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Zo kun je nu een interview vinden met een deskundige op het gebied van zwaar vervoer, die pleit voor andere regels ten aanzien van meten en gewichten. ‘Nu gaat over wat er allemaal niet mag en...
 • Coronamoe

  We zijn nu bijna een jaar onderweg met de corona crisis en we zijn coronamoe. Het draagvlak voor de maatregelen is aan het kraken en mensen worden steeds sceptischer. De supermarkten boeken recordwinsten terwijl de middenstand op instorten staat, en dat helpt ook niet.
 • Bouwtransport in Polen

  In Polen wonen hele creatieve, hard werkende mensen die beslist niet bang zijn. Dat blijkt wel uit dit plaatje dat ik schoot op een doorgaande weg. De betonmolen past kennelijk niet in de stationcar, maar zo lijkt het ook prima te gaan.
 • Nieuwe Peterbilt: gaan we dit display ook bij DAF zien?

  Peterbilt, net als DAF Trucks een merk van Paccar, heeft de nieuwe 579 geïntroduceerd. Een typisch Amerikaanse truck met een stoere neus, maar dan erg gestroomlijnd. Eén van de opvallende dingen aan boord is het nieuwe digitale display dat dienst doet als dashboard. Gaan we dat straks ook in...
 • TIR als oplossing voor Brexit?

  Het vervoer van en naar Groot Britanië is sinds de Brexit een stuk lastiger. Met name de douane toestanden zorgen voor veel oponthoud. IRU geeft nu aan dat het gebruik van het TIR Carnet wellicht een oplossing biedt.
 • Koud? Vroeger was het koud!

  De winter doet zijn intrede in ons land en ja, dan is het soms even heel erg koud. Gelukkig zijn we voorbereid en hebben we winterbanden, standkachels en luchtdrogers. Verder bestaat er tegenwoordig uitstekende werkkleding.
 • DAF trots op groter marktaandeel

  Truckbouwer DAF versterkte in 2020 zijn positie als wereldwijde fabrikant van bedrijfsvoertuigen, zegt het bedrijf in een bericht. Het marktaandeel in het Europese zware (16 ton+) segment groeide naar 16,3% en in Brazilië en Taiwan werd de nieuwste generatie trucks geïntroduceerd. Ook werd de...
 • Avondklok: Geen koffie

  De avondklok is al weer een week van kracht in ons land en we lijken er aan te wennen. Wat niet went is dat de tankstations langs de snelweg na negen uur alleen nog maar brandstof, en hooguit een kannetje olie of een lampje verkopen. Chauffeurs die gedurende de nachtelijke uren onderweg zijn...
 • Politie schiet ook tekort bij transportcriminaliteit

  Het was me het weekje wel, afgelopen week, voor de politie. De eerste dagen, of beter gezegd nachten, was het knokken geblazen met relschoppers. Later kwam een rapport naar buiten dat stelde dat de Nationale Politie internationaal slecht samenwerkt met buitenlandse collega’s.

Blog overzicht per tag

Ons team

 • Iep van der Meer

  Iep van der Meer

  Iep is bedrijfswagen journalist maar diep in zijn hart ook nog steeds chauffeur. Als testchauffeur maakt Iep deel uit van de groep internationale specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert.

 • Tim de Jong

  Tim de Jong

  Tim de Jong is als vakjournalist en freelance journalist in het wegvervoer actief sinds 1987, in binnen- en buitenland.

 • Dirk-Jan Verhoef

  Dirk-Jan Verhoef

  Dirk-Jan Verhoef is onze acount manager en de spin in het web van Transwebgroup. Met zijn enorme netwerk in de transport- en mediawereld is hij het contact tussen de adverteerder en onze doelgroep, die van chauffeurs, transportondernemers, de industrie en de trailerbouw en carrosseriebranche. 

 • Maarten van der Westen

  Maarten Van der Westen

  Maarten was op jonge leeftijd al gek op vrachtwagens. Na wat omzwervingen in de logistiek is hij nu als auto- en truckjournalist op zoek naar verhalen van chauffeurs met dezelfde passie.