Truck Blog

 • Ewals pleit voor dubbele trailercombi

  Vorige week presenteerde Ewals Cargo Care de Duo trailer combinatie  in München. De Duo trailer is een combinatie van een truck met twee trailers van 13,6 meter die gekoppeld middels een "dolly". De Duo trailer is nog niet toegestaan op de Europese wegen, maar is al op kleine schaal succesvol...
 • Reclame op trucks..

  Vrachtwagens zijn rijdende reclamezuilen en je ziet dan ook de meest uiteenlopende uitingen rijden. Deze week haalde ik echter een truck in die me even aan mijzelf deed twijfelen. Las ik dat nou goed?
 • Transportsector negatief in het nieuws

  De afgelopen twee weken zien we een niet aflatende stroom van negatief nieuws over de transportsector. Het gaat doorlopend over uitbuiting van Oost Europese chauffeurs en over armoe. Dit, niet alleen in Nederland, maar juist ook in België en in Duitsland. De sector reageert niet of nauwelijks...
 • Oldtimers kijken in Drachten

  Gisteren kwam ik toevallig terecht op een leuke oldtimershow van de Friese Oldtimer Club. Een leuk evenementje in Drachten met verrassende leuke oldtimers. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Opel Blitz tankauto van Jelle Batema?
 • Supermarkt rijden old school style!

  Tussen twee artikelen door even boodschappen doen bij de super in de wijk. Maar wat staat daar nou op de losplek? Een Scania 3-serie Streamline, een V8 met 420pk! 
 • Elon Musk: 'Alle transport wordt elektrisch'

  Tesla heeft eerste details onthuld van de elektrische truck die het merk komen najaar op de markt wil brengen. Topman Elon Musk zegt te verwachten dat alle transport over land uiteindelijk elektrisch aangedreven zal zijn, 'behalve ruimteraketten'. Musk zegt dat elektrisch aangedreven trucks...
 • Van den Bosch vrijuit, Wemmers niet..

  Bij zowel Van den Bosch Transport als Wemmers Tanktransport werden door de inspectie overtredingen geconstateerd met betrekking tot de inzet van buitenlandse chauffeurs. 
 • Jumbo toont zwakte bonden aan

  Toen de vakbonden begonnen met stakingsdreigingen bij Jumbo sidderden we van angst. Er dreigden lege winkelschappen met pasen, en dat zou nog maar een voorteken zijn van de strijd om een nieuwe CAO..
 • De goede oude tijd..

  De goede oude tijd van de dichte grenzen, het 'tankschein' formuliertje en de ritmachtingen.. Eind jaren zeventig was ik regelmatig op grensovergang De Poppe te vinden bij het tankstation van Rolink.
 • TLN en weekend 'cabine' rust

  TLN meldt in een persbericht 'een sterke toename van buitenlandse chauffeurs die op de Nederlandse parkeerplaatsen in de grensregio’s de 45-uur weekeindrust gaan doorbrengen'. 
 • Hoe Deutsche Post een autofabriek werd

  Duitsland heeft er een autofabriek bij uit onverwachte hoek. Eén van de grootste klanten van een merk als Volkswagen besloot zelf dan maar auto's te gaan bouwen, want VW kon kennelijk niet aan de specifieke vraag voldoen.
 • Waberer groot? Valt best mee!

  In de USA is alles 'Bigger' dan waar dan ook ter wereld. Dat geld ook voor transportbedrijven want waar wij zo'n Waberer's met rond de 4000 trucks al groot vinden daar doen die Yanks er een behoorlijk schepje bovenop!
 • Klassieke neusjes voor Bell Containers

  Een oude foto, waarschijnlijk ergens uit de jaren zestig. Wat je hier ziet zijn drie vroege containertruckers. Twee Volvo 485 Viking trekkers van Den Hartogh en een stoere Scania 56 van Mart van der Linden Jr. 
 • De Mack F700 van Wiersma

  Dit is de oude Mack F700 4x2 trekker van Wiersma uit Bolsward. De truck was afkomstig uit een overname waarna Wiersma er nog jaren meer reed. Ooit waren Mack trucks vrij goed vertegenwoordigd in ons land. Bedrijven als Haukes en Overdorp maakten graag gebruik van de Amerikaanse trucks. De...
 • Kartel: Truckindustrie moet schoon schip maken

  In de zomer van 2016 kreeg de Europese truckindustrie de hoogste boete die de Europese Commissie ooit heeft uitgedeeld. Nu blijkt dat, zoals we al vreesden, er zaken ernstig mis zijn gegaan. Ongetwijfeld komen er claims en moet er nog meer betaald worden. Wat te doen met al dat geld?  We doen...
 • Nog heel wat chauffeurs in KNV CAO

  Zeker 600 chauffeurs kwamen vandaag naar Utrecht om te vergaderen over het eindbod van TLN inzake de nieuwe CAO. De chauffeurs wezen het voorstel van TLN unaniem af.  
 • Waterstof, alweer een alternatief?

  Na het LNG tankstation en de laadplaatsen voor elektrische voertuigen, zullen er op termijn ook tankstations in Nederland komen voor waterstof. Een Nederlands bedrijf, Pitpoint, denkt dat deze brandstof vooral van belang wordt voor het vrachtverkeer. De gedachte is simpel: elektrische trucks...
 • Renault Magnum in de Formule 1

  Soms moet je wat en dat was zeker het geval met de Renault Magnum, een redelijk tijdloos uitziende, hoge en welhaast dominante verschijning op de weg die dit merk veel nieuwe klanten bracht. Na 23 jaar kwam de T-Serie. Daar was een prima reden voor.  
 • Buschauffeurs krijgen bonus voor zuinig rijden

  Chauffeurs van busbedrijf Connexxion hebben in 2016 volgens het bedrijf 4,7 miljoen liter brandstof minder verbruikt tijdens hun ritten in 2016 dan in 2014. De vervoerder betaalt daarom als bonus ruim 9 ton terug aan de chauffeurs, dat is 25% van de totale besparing. Dat blijkt uit cijfers van...
 • Eenzame strijd TLN voor Europese LZV

  Transport & Logistiek Nederland lijkt een eenzame strijd te voeren om grensoverschrijdende Ecocombi of LZV op de prioriteitenlijst van Europese politici te krijgen. TLN schrijft de frustraties van zich af. Zouden we ooit met LZV kunnen doorrijden naar noord en zuid Europa?  
 • Zweedse Scania 142e zwaar transport trekker

  Eerder deze week liet ik een Scania 141 torpedo van Aalborg Portland zien op BIGtruck.nl. Jarenlang maakte Scania stoere torpedo trucks en gelukkig hebben we de foto's nog. Neem nou deze Scania 142e 6x4 torpedo. 
 • Alcoholslot: Toch geen slecht idee

  Een alcoholslot is een uitstekend middel om te voorkomen dat je met drank op gaat rijden. Die apparaatjes zijn gewoon leverbaar en een bedrijf als Kuipers Logistics rust iedere truck er mee uit. Een goed idee?
 • http://blog.broshuis.com/waar-op-te-letten-bij-het-aanschaffen-van-een-oplegger
 • 2017-10 - Mercedes Actros : square (blog)

Blog overzicht per tag

Ons team

 • Iep van der Meer

  Iep van der Meer

  Iep is bedrijfswagen journalist maar diep in zijn hart ook nog steeds chauffeur. Als testchauffeur maakt Iep deel uit van de groep internationale specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert.

 • Tim de Jong

  Tim de Jong

  Tim de Jong is als vakjournalist en freelance journalist in het wegvervoer actief sinds 1987, in binnen- en buitenland.

 • Alex Miedema

  Alex Miedema

  Alex is freelance bedrijfswagenjournalist met als specialismen trucksport en bijzondere voertuigen. Daarnaast is hij ook hyperactief op de diverse sociale media. 

 • Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden (1983) is niet alleen een liefhebber van vrachtwagens, hij is ook chauffeur. Voor BIGtruck maakt hij met regelmaat prachtige reportages.