Truck Blog

 • Nederland weekend-kampeerland!

  Onze demissionaire minister van Infrastructuur en Milieu ziet niks in een weekend-kampeerverbod in de cabine van vrachtwagens. Zo bleek tijdens kamervragen van CDA tweede kamerlid Van Helvert.
 • Rijkswaterstaat wil meer bergingstrucks stationeren

  Gisteravond was bij Brandpunt een uitzending te zien over files in ons land. De vraag was waarom toch zo vaak vrachtwagens betrokken zijn bij een ongeval. Onderzocht werd wat de oorzaken zijn en met name Rijkswaterstaat mocht uitleg geven over hoe lange files veroorzaakt door malheur met...
 • Eline 'Auf achse' in Duitsland

  Onze eigen Eline de Vries maakt razendsnel carrière. Na een prachtige promotietour voor Renault Trucks in Nederland is ze nu in Duitsland onderweg voor dit Franse truckmerk. Met de roadshow 'Tour de Eis' wil Renault in Duitsland laten zien hoe 'Cool' die trucks zijn.
 • Nederlands leger kiest weer Scania

  De order voor tweeduizend nieuwe trucks voor het Nederlandse leger gaat naar.. Scania. De enorme order waarmee een bedrag van rond de 500 miljoen gemoeid zou zijn gaat daarmee aan de neus van DAF voorbij.
 • Miljoenen chauffeursbanen verdwijnen in 2030. Echt?

  In het medialand van de hapklare brokken verscheen onlangs weer eens bericht van een instantie die voorspelt dat miljoenen chauffeurs rond het jaar 2030 zonder werk zullen komen te zitten. Om de paar maanden verschijnt zo'n 'studie'. Bij de laatste valt op dat er alleen maar naar de...
 • België grijpt hard in bij weekendkampeerders

  De Belgische arbeidsinspectie voegde afgelopen weekend de daad bij het woord. In Zeebrugge werd een parking bezocht waar 180 Roemenen en Bulgaren het lange pinksterweekend door brachten. De verlengde weekendrust van 45 uur mag niet in de cabine worden doorgebracht, maar de chauffeurs konden...
 • Terug in de tijd in Portugal

  Onlangs was BIGtruck de gast van Mercedes-Benz in Portugal.  Het is fantastisch om te ervaren, in zo'n mooi landschap, hoeveel zo'n moderne Actros al zelf kan. Hij handhaaft de snelheid, remt bij, geeft gas en remt ook desgewenst af. Na anderhalf uur rijden komen we bij een stop waar we van...
 • Europa: Verbied weekendrust in cabine

  In België mocht het al niet meer, in Duitsland is het sinds kort verboden en nu roept de Europese Commissie zelfs op tot een totaal verbod op het zogenaamde cabinekamperen. Het doorbrengen van de weekendrust in de cabine lijkt hiermee in Europa tot een einde te komen.
 • Hoe dan ook, de wind waait!

  Engelse teksten blijven lastig voor wie een andere moedertaal heeft. Daar weet ik alles van, want ook op Iepieleaks gaat het regelmatig even fout met mijn spruitjes-Engels. Toch vond ik dit wel een aardige om even te laten zien.
 • Nextgen Scania's: Het went snel!

  De nieuwe generatie van Scania zien we steeds vaker voorbij komen. Soms kijken we er nog wat onwennig tegen aan maar steeds meer vervoerders weten de juiste snaar te raken, ook met de nieuwe S- modellen. Neem nou deze Deen, die klopt helemaal!
 • Waberer's touringcar!

  Afgelopen week waren we aan het testen in Asten en daar trof ik deze touringcar aan. Het is een bus van Waberer's, en niet zo'n kleintje ook! Deze 15 meter lange touringcar wordt naar alle waarschijnlijkheid ingezet voor het aanvoeren van verse chauffeurs.
 • Ewals pleit voor dubbele trailercombi

  Vorige week presenteerde Ewals Cargo Care de Duo trailer combinatie  in München. De Duo trailer is een combinatie van een truck met twee trailers van 13,6 meter die gekoppeld middels een "dolly". De Duo trailer is nog niet toegestaan op de Europese wegen, maar is al op kleine schaal succesvol...
 • Reclame op trucks..

  Vrachtwagens zijn rijdende reclamezuilen en je ziet dan ook de meest uiteenlopende uitingen rijden. Deze week haalde ik echter een truck in die me even aan mijzelf deed twijfelen. Las ik dat nou goed?
 • Transportsector negatief in het nieuws

  De afgelopen twee weken zien we een niet aflatende stroom van negatief nieuws over de transportsector. Het gaat doorlopend over uitbuiting van Oost Europese chauffeurs en over armoe. Dit, niet alleen in Nederland, maar juist ook in België en in Duitsland. De sector reageert niet of nauwelijks...
 • Oldtimers kijken in Drachten

  Gisteren kwam ik toevallig terecht op een leuke oldtimershow van de Friese Oldtimer Club. Een leuk evenementje in Drachten met verrassende leuke oldtimers. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Opel Blitz tankauto van Jelle Batema?
 • Supermarkt rijden old school style!

  Tussen twee artikelen door even boodschappen doen bij de super in de wijk. Maar wat staat daar nou op de losplek? Een Scania 3-serie Streamline, een V8 met 420pk! 
 • Elon Musk: 'Alle transport wordt elektrisch'

  Tesla heeft eerste details onthuld van de elektrische truck die het merk komen najaar op de markt wil brengen. Topman Elon Musk zegt te verwachten dat alle transport over land uiteindelijk elektrisch aangedreven zal zijn, 'behalve ruimteraketten'. Musk zegt dat elektrisch aangedreven trucks...
 • Van den Bosch vrijuit, Wemmers niet..

  Bij zowel Van den Bosch Transport als Wemmers Tanktransport werden door de inspectie overtredingen geconstateerd met betrekking tot de inzet van buitenlandse chauffeurs. 
 • Jumbo toont zwakte bonden aan

  Toen de vakbonden begonnen met stakingsdreigingen bij Jumbo sidderden we van angst. Er dreigden lege winkelschappen met pasen, en dat zou nog maar een voorteken zijn van de strijd om een nieuwe CAO..
 • De goede oude tijd..

  De goede oude tijd van de dichte grenzen, het 'tankschein' formuliertje en de ritmachtingen.. Eind jaren zeventig was ik regelmatig op grensovergang De Poppe te vinden bij het tankstation van Rolink.
 • TLN en weekend 'cabine' rust

  TLN meldt in een persbericht 'een sterke toename van buitenlandse chauffeurs die op de Nederlandse parkeerplaatsen in de grensregio’s de 45-uur weekeindrust gaan doorbrengen'. 
 • Broshuis Asvergelijking

Blog overzicht per tag

Ons team

 • Iep van der Meer

  Iep van der Meer

  Iep is bedrijfswagen journalist maar diep in zijn hart ook nog steeds chauffeur. Als testchauffeur maakt Iep deel uit van de groep internationale specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert.

 • Tim de Jong

  Tim de Jong

  Tim de Jong is als vakjournalist en freelance journalist in het wegvervoer actief sinds 1987, in binnen- en buitenland.

 • Alex Miedema

  Alex Miedema

  Alex is freelance bedrijfswagenjournalist met als specialismen trucksport en bijzondere voertuigen. Daarnaast is hij ook hyperactief op de diverse sociale media. 

 • Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden (1983) is niet alleen een liefhebber van vrachtwagens, hij is ook chauffeur. Voor BIGtruck maakt hij met regelmaat prachtige reportages.