Truck Blog

 • CBR: Mogelijk afrijden zonder spiegels vanaf 1 juli

  Vanaf 1 juli dit jaar mag je van het CBR waarschijnlijk afrijden met een voertuig zonder extra binnen- of buitenspiegels voor de instructeur of examinator. Waarschijnlijk, want de minister moet daar nog een handtekening voor zetten en dat is nog steeds niet helemaal rond. Dat mag alleen...
 • Piet Loos (76) overleden

  Op 76-jarige leeftijd is Piet Loos overleden, de voormalig directeur van Simon Loos BV. Hij nam het bedrijf over van zijn vader, en gaf het weer door aan zijn zoon en dochter.
 • TLN informeert over Corona virus

  Het Corona virus rukt nu ook in Europa op. Het virus lijkt zich vooralsnog te beperken tot noord Italië en om dat zo te houden informeert TLN haar leden die daar actief zijn met zinvolle tips.
 • Chauffeurs weggestuurd vanwege mogelijke inklimmers

  Een chauffeur die rijdt voor een Nederlands transportbedrijf beleefde vannacht een bijzonder momentje. Na een lange, maar legale werkdag besloot hij tussen Gent en Brugge aan de E40 zijn verplichte  nachtrust te genieten op een officiële parking langs de snelweg.,,Ik zat aan mijn uren en...
 • Politie prijst chauffeur die ernstig ongeval voorkomt

  Afgelopen woensdag 12 februari heeft een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan den Rijn op de A28 bij Leusden een ernstig verkeersongeval voorkomen en mogelijk het leven van een 87-jarige automobilist gered. Met zijn trekker met oplegger wist hij de auto van de onwel geworden...
 • Denemarken komt met minimum loon eis

  Denemarken wil als maatregel tegen sociale dumping een wet invoeren waarin een minimum loon wordt gesteld voor buitenlanders die in het land zelf cabotageritten uitvoeren. Hiervoor moeten eerst nog de nodige juridische hobbels worden genomen in het parlement maar de verwachting is dat dit...
 • Dit jaar geen Transport Compleet Gorinchem

  Autoshows en vakbeurzen hebben het moeilijk. Na het verdwijnen van de Auto en de BedrijfswagenRAI hadden we alleen nog de beurzen van Transport Compleet. Dat begon met één per jaar in Hardenberg, later kwamen daar Gorinchem en zelfs Venray bij. Nu doet de organisatie een grote stap terug.
 • Symboolpolitiek rond tarief chauffeurskaart

  De prijs van de tachograafkaart is per 18 januari vastgesteld op 101 Euro. Dat maakte het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vandaag bekend. TLN heeft meerdere malen stevig geprotesteerd tegen verhoging van de prijs van de tachograafkaart.
 • Iran bouwt eigen truck die lijkt op een DAF

  Iran ligt letterlijk onder vuur en dat is niet van de laatste tijd. De laatste jaren heeft het land al te kampen met handelsembargo's waardoor buitenlandse investeerders zich terugtrekken en de import moeilijk of zelfs onmogelijk is geworden.
 • Iveco S-Way met 20 liter V8 motor?

  Na de introductie van de nieuwe S-Way, kondigde Iveco samenwerking aan met de Amerikaanse start-up Nikola om mee te werken aan een generatie batterij-elektrische en waterstof-elektrische trucks. Duidelijk is dat zulke trucks nog niet veel kunnen betekenen in het exceptioneel transport. Maar...
 • Duurzame diesel heeft de toekomst

  We moeten duurzaam worden met ons allen en daar ontkomt ook het wegtransport niet aan. Helaas wordt er vanuit Den Haag vooral ingezet op elektrische voertuigen en die zijn er gewoon nog niet, en bovendien is de infrastructuur nog volstrekt ontoereikend.
 • Tachograafplicht van 3,5 naar 2,5 ton GVW

  Het maximum toegestane totaalgewicht  voor bedrijfswagens die tachograafplichtig zijn, wordt verlaagd. Dat is volgens evofenedex een van de afspraken die zijn gemaakt in het Mobilitypackage. Concreet houdt dit in dat Oost Europese chassis-cabines niet meer ongehinderd door Europa kunnen rijden...
 • Bestuurderskaart wordt 9 Euro goedkoper

  Na alle kritiek heeft de volstrekt incompetente Kiwa organisatie onder druk van de minister de prijs voor de bestuurderskaart verlaagd met negen Euro. Dat is volstrekt onvoldoende want daarmee is het verplichte kaartje nog steeds veel te duur als we het vergelijken met het Europese gemiddelde.
 • Den Haag: Trek de bouw vlot!

  Het is bijna niet voor te stellen welke ramp onze overheid heeft veroorzaakt met de huidige stikstofregels. Als er niet snel iets gebeurt, dan vallen in het nieuwe jaar tal van bedrijven om en staan duizenden bouwvakkers werkloos op straat.
 • Dag met een zurige nasmaak

  Vandaag is uitgeroepen tot de ‘Dag van de Vrachtwagenchauffeur’. Een groot aantal organisaties, waaronder TLN kwam met dit initiatief, wat breed ondersteund wordt in de branche. Pluimen, complimentjes en gratis gehaktstaven zijn het gevolg en dat is natuurlijk lief bedoeld.
 • Duitsland: Chauffeurs dupe van ‘spookbaustellen’

  In Duitsland lijkt het niet langer geaccepteerd dat het land het hele jaar al meer dan 500 locaties telt waar wegwerkzaamheden gaande zijn. Vertegenwoordigers uit het wegvervoer vinden het onacceptabel dat de vele files die door wegwerk worden veroorzaakt, ertoe leiden dat chauffeurs de rij- en...
 • Scania plaatst de S voortaan achter de PK's

  Scania wijzigt de type aanduiding van het topmodel, de S- serie. Kennelijk vond Mercedes-Benz wat van het gebruik van die letter want na afspraken met het Duitse merk plaatst Scania de S voortaan achter de aanduiding van het vermogen. De S 730 wordt dus voortaan de 730 S.
 • Duitse politie pakt bende zeilensnijders

  Nu de dagen korter zijn, merkt de Duitse politie dat er meer bendes actief zijn die zich richten op ladingdiefstal. Afgelopen week attendeerde de Duitse politie chauffeurs hierop in de regio Hannover. Onlangs greep de politie aldaar een bende in de kraag.
 • FNV klaagt Inspectie aan

  Vanwege gebrekkige handhaving van het verbod op de 45-uurs weekendrust, klaagt vakbond FNV de Inspectie aan. Eenvandaag wijdde een uitzending aan deze problematiek.

Blog overzicht per tag

Ons team

 • Iep van der Meer

  Iep van der Meer

  Iep is bedrijfswagen journalist maar diep in zijn hart ook nog steeds chauffeur. Als testchauffeur maakt Iep deel uit van de groep internationale specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert.

 • Tim de Jong

  Tim de Jong

  Tim de Jong is als vakjournalist en freelance journalist in het wegvervoer actief sinds 1987, in binnen- en buitenland.

 • Dirk-Jan Verhoef

  Dirk-Jan Verhoef

  Dirk-Jan Verhoef is onze acount manager en de spin in het web van Transwebgroup. Met zijn enorme netwerk in de transport- en mediawereld is hij het contact tussen de adverteerder en onze doelgroep, die van chauffeurs, transportondernemers, de industrie en de trailerbouw en carrosseriebranche. 

 • Alex Miedema

  Alex Miedema

  Alex is freelance bedrijfswagenjournalist met als specialismen trucksport en bijzondere voertuigen. Daarnaast is hij ook hyperactief op de diverse sociale media.