Truck Blog

 • Corona maatregelen zetten kwaad bloed

  De crisis die volgt op de wereldwijde Corona uitbraak duwt bedrijven in een positie waar ze niet willen zitten. Transportbedrijven beginnen al brieven te sturen naar hun werknemers waarin voorstellen gedaan worden waarmee het bedrijf gered zou moeten worden terwijl  de minister de rij- en...
 • KLM Jumbo Jet slachtoffer van Corona

  KLM besloot eerder al dat de iconische Boeing 747, ook wel ‘Jumbo Jet’ genoemd, in 2021 uit dienst zou gaan na precies vijftig jaar trouwe dienst. Door de Corona crisis is het nu al over en uit voor de grootste vliegtuigen van KLM.
 • Tot achttien uur wachttijd aan Pools-Duitse grenzen

  Als gevolg van de corona-crisis zijn aan de grenzen tussen Polen en Duitsland ellenlange files ontstaan, tot een lengte van veertig kilometer, melden Duitse media. Oudere chauffeurs herinneren zich ongetwijfeld zulke files nog in de periode na de val van het IJzeren Gordijn.
 • ‘Autonoom rijdende trucks al over vijf jaar’

  Toeleveranciers zoals het Duitse ZF, een bedrijf dat inmiddels veel meer doet dan alleen transmissies bouwen, wat ze doen voor DAF, Iveco en MAN, zegt dat de truck-industrie het voortouw zal nemen inzake autonoom rijden. Met name in de VS worden stappen gezet in die richting, aldus het bedrijf.
 • Kerstdrukte in de supermarkten

  De mensch lijdt het meest, van het leed dat hij vreescht. En dus niet aan waar hij of zij daadwerkelijk last van heeft. Waarschijnlijk zijn velen daarom tegen alle adviezen in gaan hamsteren en zijn de supermarktschappen nu grotendeels leeg.
 • Gespot: ERF E14 365

  Een wandeling over het terrein van Smilda Trucks in Terwispel levert eigenlijk altijd wel wat leuks op. Deze keer ontdekten we een echte Engelse ERF E14 365. De Engels gekentekende trekker is voorzien van een Cummins motor en het ding schijnt nog te werken ook!
 • IRU: Chauffeurstekort groeit met 13% in een jaar

  De overkoepelende mondiale organisatie voor wegvervoer IRU, voorspelt dat het tekort aan chauffeurs de komende twaalf maanden flink zal toenemen. Nu zoeken transporteurs voor bijna een kwart van hun trucks, 23% om precies te zijn, chauffeurs. In de loop van dit jaar groeit het tekort naar 36%,...
 • Poolse Tarpan pickup

  Heb je ooit gehoord van het automerk Tarpan? Ik ook niet, totdat ik er bijna over struikelde bij de fabriek van Volkswagen in het Poolse Poznan. Tarpan blijkt namelijk niet alleen de naam te zijn van een bijzonder soort Konink paarden uit Polen, maar ooit ook van een automerk.
 • 100 rijden slechte en dure grap

  Stel je voor dat je een probleem verzint wat eigenlijk geen probleem is. Je weet via de rechter de regering te overtuigen van het feit dat het toch echt wel een probleem is, en daar moet dus iets aan gedaan worden. Vervolgens verzin je dan als overheid een oplossing die niks oplost, maar er...
 • Vos Logistics: 100 Trucks in beslag genomen

  De afgelopen twee weken hebben de Belgische autoriteiten meer dan 100 trucks in beslag genomen bij bedrijven in België, waaronder Vos Logistics in Pittem. Het gaat om trucks met Bulgaarse en Roemeense chauffeurs. De trucks zijn aan de ketting gelegd vanwege vermoedens dat VOS de...
 • CBR: Mogelijk afrijden zonder spiegels vanaf 1 juli

  Vanaf 1 juli dit jaar mag je van het CBR waarschijnlijk afrijden met een voertuig zonder extra binnen- of buitenspiegels voor de instructeur of examinator. Waarschijnlijk, want de minister moet daar nog een handtekening voor zetten en dat is nog steeds niet helemaal rond. Dat mag alleen...
 • Piet Loos (76) overleden

  Op 76-jarige leeftijd is Piet Loos overleden, de voormalig directeur van Simon Loos BV. Hij nam het bedrijf over van zijn vader, en gaf het weer door aan zijn zoon en dochter.
 • TLN informeert over Corona virus

  Het Corona virus rukt nu ook in Europa op. Het virus lijkt zich vooralsnog te beperken tot noord Italië en om dat zo te houden informeert TLN haar leden die daar actief zijn met zinvolle tips.
 • Chauffeurs weggestuurd vanwege mogelijke inklimmers

  Een chauffeur die rijdt voor een Nederlands transportbedrijf beleefde vannacht een bijzonder momentje. Na een lange, maar legale werkdag besloot hij tussen Gent en Brugge aan de E40 zijn verplichte  nachtrust te genieten op een officiële parking langs de snelweg.,,Ik zat aan mijn uren en...
 • Politie prijst chauffeur die ernstig ongeval voorkomt

  Afgelopen woensdag 12 februari heeft een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan den Rijn op de A28 bij Leusden een ernstig verkeersongeval voorkomen en mogelijk het leven van een 87-jarige automobilist gered. Met zijn trekker met oplegger wist hij de auto van de onwel geworden...
 • Denemarken komt met minimum loon eis

  Denemarken wil als maatregel tegen sociale dumping een wet invoeren waarin een minimum loon wordt gesteld voor buitenlanders die in het land zelf cabotageritten uitvoeren. Hiervoor moeten eerst nog de nodige juridische hobbels worden genomen in het parlement maar de verwachting is dat dit...
 • Dit jaar geen Transport Compleet Gorinchem

  Autoshows en vakbeurzen hebben het moeilijk. Na het verdwijnen van de Auto en de BedrijfswagenRAI hadden we alleen nog de beurzen van Transport Compleet. Dat begon met één per jaar in Hardenberg, later kwamen daar Gorinchem en zelfs Venray bij. Nu doet de organisatie een grote stap terug.
 • Symboolpolitiek rond tarief chauffeurskaart

  De prijs van de tachograafkaart is per 18 januari vastgesteld op 101 Euro. Dat maakte het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vandaag bekend. TLN heeft meerdere malen stevig geprotesteerd tegen verhoging van de prijs van de tachograafkaart.
 • Iran bouwt eigen truck die lijkt op een DAF

  Iran ligt letterlijk onder vuur en dat is niet van de laatste tijd. De laatste jaren heeft het land al te kampen met handelsembargo's waardoor buitenlandse investeerders zich terugtrekken en de import moeilijk of zelfs onmogelijk is geworden.
 • Iveco S-Way met 20 liter V8 motor?

  Na de introductie van de nieuwe S-Way, kondigde Iveco samenwerking aan met de Amerikaanse start-up Nikola om mee te werken aan een generatie batterij-elektrische en waterstof-elektrische trucks. Duidelijk is dat zulke trucks nog niet veel kunnen betekenen in het exceptioneel transport. Maar...

Blog overzicht per tag

Ons team

 • Iep van der Meer

  Iep van der Meer

  Iep is bedrijfswagen journalist maar diep in zijn hart ook nog steeds chauffeur. Als testchauffeur maakt Iep deel uit van de groep internationale specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert.

 • Tim de Jong

  Tim de Jong

  Tim de Jong is als vakjournalist en freelance journalist in het wegvervoer actief sinds 1987, in binnen- en buitenland.

 • Dirk-Jan Verhoef

  Dirk-Jan Verhoef

  Dirk-Jan Verhoef is onze acount manager en de spin in het web van Transwebgroup. Met zijn enorme netwerk in de transport- en mediawereld is hij het contact tussen de adverteerder en onze doelgroep, die van chauffeurs, transportondernemers, de industrie en de trailerbouw en carrosseriebranche. 

 • Alex Miedema

  Alex Miedema

  Alex is freelance bedrijfswagenjournalist met als specialismen trucksport en bijzondere voertuigen. Daarnaast is hij ook hyperactief op de diverse sociale media.