30 DAF trucks voor Combex Bouwlogistiek

Geplaatst door

Combex Bouwlogistiek werd in de loop van vorig jaar overgenomen door AB Texel. Daar merkte je tot nu toe niks van maar met de komst van dertig nieuwe DAF trekkers wordt de koers duidelijk. Er is afscheid genomen van de kenmerkende, fraaie bedrijfskleuren.

Zoals bij heel veel bedrijven wordt er niet meer geïnvesteerd in een eigen kleurstelling maar wordt er volstaan met een setje stickers op de deur. Crisiswit met een sticker noemen we dat, en dat is jammer. Het positieve is wel dat door de overname een bedrijf als Combex een veel stabielere basis heeft. Alleen al door de omvang van AB Texel is er het inkoopvoordeel, en dat telt aan alle kanten door want niet alleen de trucks zelf kunnen scherper worden ingekocht. Ook voor banden, brandstof en andere benodigdheden telt de schaalgrootte lekker door in de inkoopkortingen. Uiteindelijk is dat voor het bedrijfsresultaat van groot belang en daarmee voor de werkgelegenheid.

Toch is het jammer dat er met de komst van deze witte trucks op termijn weer een bekende kleur verdwijnt van de Nederlandse wegen. Uiteindelijk was Combex al een samenvoeging van een aantal bedrijven zoals Van der Veen uit Garijp (rood) en Van der Veen uit Burgum (Grijs-groen). 24 van de nieuwe DAF trucks zijn uitgevoerd met een voorloopas en er zijn zes 4x2 trekkers. Voor zover wij weten zijn ze allemaal van het type XF480 met een Space Cab slaapcabine. En voor wat betreft de uitstraling, de chauffeurs mogen zich gelukkig prijzen met het feit dat de zonneklep niet wegbezuinigd is!