Actie leidt tot proefles voor Ynte Reitsma (14)

Geplaatst door

In Heerenveen reed Ynte Reitsma (14) vandaag voor het eerst met een echte vrachtwagen. Dat is bijzonder, want Ynte heeft een chronische ziekte waardoor hij nooit chauffeur zal worden. Vrienden organiseerden een onvergetelijke dag bij Verkeersschool Hielkema in Heerenveen waar Ynse zijn rondjes mocht rijden.

Ynse Reitsma heeft een zogenaamde energie-stofwisselingsziekte die zijn spieren aantast. Als gevolg daarvan ziet hij zeer slecht en heeft hij allerlei fysieke klachten. Genezing is niet mogelijk en zijn voorland is een rolstoel en een beperkte levensverwachting. Ynse is echter een groot liefhebber van vrachtwagens, en hij rijdt bijvoorbeeld met een Scania in Eurotrucks Simulator 2 op de computer. Net als zijn vader een echte vrachtwagen besturen kan alleen maar in zijn dromen, tot vandaag!

Zijn vriendin, Ilona Isendam plaatste namelijk een oproepje op Facebook of zijn droom, ooit een keer rijden met een echte vrachtwagen niet vervuld kon worden. Dat leverde een hele reeks reacties op, en met de hulp van vrienden, familie en bekenden werd er een actie op touw gezet waar veel chauffeurs aan mee werkten. Verkeersschool Hielkema in Heerenveen gaf ook meteen aan medewerking te willen verlenen aan deze actie.

Vandaag was de grote dag. Op het terrein van Hielkema in Heerenveen verzamelden chauffeurs zich met hun gepoetste trucks ter omlijsting van de actie. Ynte, die met zijn broertje Sierd, zijn moeder en vriendin Ilona het terrein op kwam wist niet wat hij zag. Een kleine twintig trucks stonden opgesteld op het terrein en Ynte mocht plaats nemen achter het stuur van een Actros van Verkeersschool Hielkema. Na de nodige uitleg rijdt hij zijn rondjes over het terrein, onder applaus van het publiek. Ynte is duidelijk in zijn nopjes en nadat het aanvankelijk wat minder soepel op gang kwam rijdt hij al snel keurig zijn rondjes.

Een schitterende actie van een stel chauffeurs die laten zien dat ze het hart op de goede plek hebben. En ook hulde voor Verkeersschool Hielkema voor het meewerken aan deze prachtige actie!