Bescheiden jongen (of meisje), die vrachtwagenchauffeur

Geplaatst door

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: Diverse instanties hebben de handen ineen geslagen om 12 december uit te roepen tot Dag van de Vrachtwagenchauffeur. We zien al de nodige leuke reacties op social media.

Tal van bedrijven en organisaties ondersteunen dit initiatief al. Denk dan aan tankstationketen BP, verzekeraar TVM, de meeste truckmerken, een truckstop zoals Frans op den Bult en winkelketens zoals Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Plus, Etos, Gall & Gall, de vakbonden en uitzendbureau Randstad. De teller van deelnemende bedrijven staat al bijna op 200 en dat worden er iedere dag meer.

Betreffende instanties zijn het erover eens dat het chauffeursberoep wordt onderschat en dat chauffeurs met een dag als deze meer waardering verdienen. De bedoeling is dat deze dag een terugkerend fenomeen wordt.  

Gratis broodje bal

Tankstationketen BP geeft gratis een broodje bal weg aan elke chauffeur of chauffeuse die er zijn rijbewijs komt tonen. Ook aan de vegetarische chauffeur is gedacht. Mochten de actieproducten door een hoge vraag onverhoopt op zijn? Dan ontvangt de chauffeur een tegoedbon zodat t/m 19 december 2019 het broodje Van Dobben gehaktbal alsnog kan worden opgehaald.

Leuk filmpje

Bijgaand een leuk filmpje dat MAN met het oog op de kerstdagen maakte. Het past perfect bij de Dag van de Vrachtwagenchauffeur en het laat zien, dat de chauffeur vaak een bescheiden jongen is. Dat is ook wat wij als BIGtruck onderweg vaak ervaren. De mannen en vrouwen die het echte werk doen, bewegen zich graag zo onopvallend en defensief mogelijk door het verkeer. Die schroom valt van ze af wanneer ze onderweg collega’s tegen komen: dan gaan de extra lampjes even aan en hoor je de luchthoorn, er wordt gezwaaid. Ook wanneer collega’s elkaar weer even tegenkomen voel je een kameraadschap, die aanstekelijk werkt. Een eigenschap om zuinig op te zijn!

Video's