Blog
26-06-2017 | Door Iep van der Meer

Het testseizoen van 2017 is in volle gang op dit moment. Zoals ieder jaar komen de testtrucks uit heel Europa in de zomermaanden naar ons land voor testritten. Dit jaar besloot de hele industrie om dat in juni te doen, en daar deden we zelf nog even gezellig een 8x8 kippertest tussendoor.

We hebben achtereenvolgens een MAN, twee Iveco's, twee Scania's, een Volvo en twee Mercedes-Benz trucks in onze BIGtruck RoadTest. Dat betekent dat we al een week of twee zo'n beetje permanent in Asten wonen. Alles lijkt dit jaar in Juni te gebeuren want ook onze kippertest met 8x8 voertuigen hadden we in deze maand gepland. Net als ons eerste BIGtruck Event trouwens. Toen we die twee evenementen planden wisten we nog niet dat de rest van de wereld ook de maand Juni had uitverkoren. Dat betekent dus even lekker doorzetten want zo'n test betekent niet alleen een paar dagen rondjes rijden en stoeien, maar ook heel veel data genereren die uitgewerkt moet worden.

Vorige week was ik met Tim de Jong onderweg met onder meer een Mercedes-Benz Actros. Deze week ga ik met Niels van Duijvenboden aan de slag vanuit Asten. We hebben deze week een Scania R450 Highline en een Volvo FH op de rol staan. Daarna keert de rust weder in Asten, maar rest er heel veel reken- schrijf en editwerk. De resultaten van al ons testwerk zie je binnenkort in de komende edities van BIGtruck online magazine, op ons Youtube kanaal én op televisie! RTL Transportwereld was tijdens onze kippertest en bij de rit met de Actros aanwezig namelijk! We houden je op de hoogte van de uitzenddata.

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…