Boerenprotest laait weer op, TLN roept op tot actie

Geplaatst door

Morgen dreigen de boeren zich weer te roeren met acties. Vanuit het hele land willen ze naar Bilthoven oprukken waar het hoofdkantoor van het RIVM gevestigd is. Hoewel er hier en daar verboden zijn ingesteld tegen het protesteren met landbouwtrekkers lijkt er toch weer veel overlast te kunnen ontstaan. Overigens zijn die verboden vrij zinloos, aangezien een landbouwtrekker helemaal niet op de snelweg mag komen. Toch slagen de boeren er keer op keer in om toch gewoon via de snelwegen, onder politiebegeleiding hun punt te maken.

Inmiddels heeft TLN de boeren opgeroepen om het wegvervoer niet te hinderen. Volgens TLN keert de transportsector zich zelfs tegen de landelijke actie. ,,Onze chauffeurs en transporteurs verdienen hun geld beroepsmatig op de weg, zij hebben niet de luxe om thuis te werken’’, zo reageert voorzitter Elisabeth Post van branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) op de oproep van de boeren morgen vooral thuis te werken. Het is echter maar de vraag of mevrouw Post wel namens de hele transportsector spreekt. Heel veel transport is namelijk agrarisch gerelateerd en veel bedrijven die in die sector actief zijn omarmen en ondersteunen de noodkreet van de boeren.

TLN roept de veiligheidsregio’s op om in te grijpen als de bevoorrading van Nederland morgen in gevaar komt, maar het is maar de vraag of haar achterban het daar mee eens is. Het zou zomaar eens weer een hete woensdag kunnen worden. Wordt vervolgd.