Bouw Truckpoint Deventer van start

Geplaatst door

De aanleg van A1 Truckpoint Deventer start binnenkort. Jorgen Kruit, directeur van Truckpoint Nederland, en wethouder Robin Hartogh Heys van de gemeente Deventer tekenden vrijdag 11 november een overeenkomst voor ruim 2,7 hectare aan voorzieningen voor truckers op A1 Bedrijvenpark Deventer. De truckstop is in het eerste kwartaal van 2017 gereed.

Het concept is geïnspireerd op de Duitse Autohof. Er komt volgens Rijkswaterstaat een compleet pakket aan voorzieningen voor trucks en truckers, waaronder parkeerplaatsen, sanitair en een tankstation. In de grote boerderij op het bedrijvenpark komt een horecagelegenheid. Na een stop kunnen de chauffeurs weer uitgerust op weg. De eerste schop gaat op korte termijn de grond in. 'In het eerste kwartaal van 2017 zijn de parking en het tankstation in bedrijf', vertelt Kruit.

De nieuwe truckstop sluit aan bij de wens van Rijkswaterstaat voor meer langparkeerplaatsen langs de A1. 'Vrachtverkeer heeft een tekort aan veilige parkeermogelijkheden, met name langs de internationale transportroutes. De truckstop langs de A1 biedt een goede oplossing. Dit helpt om onveilige parkeersituaties op vluchtstroken en op- en afritten te voorkomen', aldus Jos van Hees namens Rijkswaterstaat.