Blog
01-04-2016 | Door Iep van der Meer

In Hardenberg stond Scania stil bij de 125e verjaardag van het merk. Daarvoor hadden ze de eerste Scania die ooit in Zwolle van de band liep meegenomen naar de Evenementenhal.

Het oude neusje is van een model wat we ons allemaal vast nog wel herinneren en zelf mocht ik er vroeger zelfs mee rijden. Ok, dat was niet met een L56 maar met een 110 Super met net zo'n neusje, maar dan met een slaapcabine.

Dit oude neusje was goed voor 145 pk en dat kwam uit een 7,8 liter zespitter. Het model L56 was voor die tijd revolutionair vanwege het gescheiden duo-remcircuit met luchtdruk en de standaard stuurbekrachtiging! Verder had deze truck af fabriek een geveerde chauffeursstoel en dat was ook al zo'n ongekende luxe in die tijd.

Als bouwjaar wordt 1964 vermeld en dat is voor ondergetekende eigenlijk even schrikken. Het truckje komt namelijk als bijzonder oud op mij over maar het is altijd nog een jaar jonger dan ik zelf. Mijn geboortedatum is namelijk 2 april 1963, en dat betekent dus dat ik vandaag jarig ben!

Toch raar dat ik ouder ben dan dit zwaar verouderde Scania truckje. Toch zie ik er ook wel wat moois in want deze Scania klassieker staat er bij als nieuw, en misschien zelfs wel in betere conditie dan ooit. Of dat voor mij ook geld is de vraag maar je bent zo jong als je jezelf voelt, toch?

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…