CBR strenger in nieuwe Richtlijn Vakbekwaamheid bestuurders

Geplaatst door

Vanaf maandag 13 september 2021 gelden er nieuwe spelregels binnen de Code 95 nascholing. Het komt erop neer dat het CBR meer variatie wil in de cursussen die een chauffeur volgt.

Nu is het nog zo dat je als chauffeur, al dan niet in overleg met je werkgever, zelf bepaalt hoe je je verplichte nascholingsuren invult. Dat kan ertoe leiden dat je bepaalde cursussen herhaalt of dat je veel e-learning doet en (te) weinig praktijklessen volgt. Daarin komt nu verandering. Klik hier voor het volledige overzicht van eisen die het CBR na 13 september gaat stellen. Zorg dat je rekening houdt met deze nieuwe eisen bij het plannen van nascholingscursussen die vanaf maandag 13 september plaatsvinden.

10 september

Veel chauffeurs moeten voor 10 september aanstaande nog de nodige uren nascholing volgen, om een geldige Code 95 op hun rijbewijs te krijgen èn om zodoende hun rijbewijs geldig te houden. BIGtruck vernam van diverse gerenommeerde rij-opleiders dat er zorgwekkend veel chauffeurs zijn die nog uurtje moeten maken. De hele problematiek hebben we samengevat in de actuele editie van BIGtruck Online Magazine. Klik hier en zorg dat je bijtijds je uren heb gemaakt!