Chauffeurs boos over fooi

Geplaatst door

Vrachtwagenchauffeurs zijn boos over wat zij zien als een eenmalige goedmakertje van 750 Euro voor loon dat onterecht niet is uitbetaald. Het gaat over de uitkering van vakantiedagen die, volgens nieuwe inzichten de afgelopen jaren te laag was. Dat komt doordat volgens het Europese Hof toeslagen en overuren mee moeten tellen bij de betaling van vakantiedagen. Hierdoor zijn chauffeurs geld misgelopen en dat kan oplopen tot zelfs 15 duizend Euro over vijf jaar in een paar gevallen. 

De vakbonden kwamen er twee jaar geleden achter dat de vakantiedagen verkeerd berekend worden en zij zijn toen, met de uitspraak van het Europese Hof op zak verhaal gaan halen bij de werkgevers. Dat heeft geresulteerd in een afspraak met de werkgevers dat er een éénmalige uitkering van 750 Euro Bruto zou plaatsvinden als de chauffeur daar mee instemt. Chauffeurs die dat niet doen hebben het recht om alles uit te laten zoeken over de afgelopen vijf jaar. Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen: ,,Uiteraard helpen wij onze leden daarbij als ze denken dat ze tekort gedaan worden door de regeling zoals we die hebben afgesproken. Daarvoor moeten ze dan wel alle loonstrookjes keurig bewaard hebben want die dienen als bewijs. We maken dan keurig het sommetje en dan zal blijken wat er daadwerkelijk te weinig betaald is. De afspraak van die 750 Euro is voor mensen die dit niet willen of kunnen uitzoeken''.

Chauffeurs zijn ontevreden over en doen massaal hun beklag over de regeling op social media. Tjitze van Rijssel is niet onder de indruk van de kritiek van de chauffeurs. ,,Ze wisten niet eens dat ze nog geld tegoed hadden, dat hebben wij ze verteld. Dat geld hebben ze nooit gemist voordat ik er over begon. Overigens geldt dit ook voor de werkgevers, ook die wisten niet van deze regeling.’’ aldus Van Rijssel. Dit laat mooi zien wat de vakbonden kunnen betekenen voor chauffeurs, al zijn die steeds minder vaak lid van de bonden.

In de gesprekken tussen de vakbonden en de werkgevers wilden die laatsten er eerst niet aan. Toch hebben de gesprekken opgeleverd dat iedere chauffeur de bewuste 750 euro kan krijgen. Volgens de vakbondsman speelde de ‘penibele situatie’ waarin veel transportbedrijven zich bevinden een rol bij de vaststelling van dit bedrag. 'Het uitbetalen van alle openstaande tegoeden zou voor veel vervoerders namelijk de nekslag betekenen' aldus Transport en Logistiek Nederland. Van Rijssel heeft daar begrip voor en hij haalt het voorbeeld aan van Peter Appel Transport. ,,Daar werken 1100 chauffeurs en dat zou zomaar een kostenpost van maximaal 5,5 miljoen Euro kunnen betekenen. Als je dan ziet dat Peter Appel vorig jaar ‘slechts’ 380.000 Euro winst maakte dan zou dat een faillissement betekenen’’.

Eigenlijk is dat wel raar, want hoe kan zo’n enorme onderneming, die de logistieke ruggengraat vormt van de levensmiddelensector in ons land er nou zo slecht voor staan? Het is zorgwekkend dat zo'n bedrijf het niet eens voor elkaar krijgt om chauffeurs netjes datgene te betalen wat er in de CAO is afgesproken. Juist in een tijd dat chauffeurs krap zijn moet een onderneming er alles aan doen om iedereen netjes te belonen zoals dat is afgesproken. Dat zowel werknemers als werkgevers niet wisten van de bewuste regeling is zuur, maar dat alles is nu helder. Van Gijssel: ,,We hebben geprobeerd met die afspraak om met het verleden af te rekenen. Voor de toekomst is nu duidelijk hoe de vakantiedagen betaald moeten worden. Dat betekent een forse verhoging van de kosten voor de werkgevers, want vakantiedagen worden hierdoor fors duurder''. 

Die hogere kosten voor de werkgever kunnen niet anders dan doorberekend worden aan de opdrachtgevers, zo veel is duidelijk. De grote partijen in de markt zoals Albert Heijn hebben de prijzen gedrukt tot het huidige niveau maar dat kan dus niet zo doorgaan. Het is nu dan ook aan de vervoerders om met de vuist op tafel te slaan bij de onderhandelingen. Waar het uiteindelijk om gaat is dat zo'n vervoerder zich niet langer laat uitwringen door de grote opdrachtgevers. Die partijen zullen ook in moeten zien dat er een bodem zit in het uithollen van tarieven. Uiteindelijk doen chauffeurs die daardoor tekort worden gedaan toch ook gewoon hun boodschappen bij de klanten van hun werkgever, en daarmee is de cirkel rond.