Chauffeurstekort: Britten verruimen rijtijdenbesluit

Geplaatst door

Het Britse Ministerie van Transport heeft aangekondigd dat de rijtijden voor Britse chauffeurs verruimd worden. Chauffeurs mogen voortaan meer uren maken als de veiligheid niet in het gedrang komt volgens de verantwoordelijke transport minister. Deze maatregel is ingesteld vanwege het enorme chauffeurstekort in het VK. Met de versoepeling wil de overheid bedrijven wat meer ruimte geven in de planning om zo te voorkomen dat de bevoorrading van supermarkten gevaar loopt.

Het chauffeurstekort in het VK is nijpend, vooral ook omdat veel Poolse chauffeurs het land verlaten hebben omdat ze thuis in Polen net zo veel kunnen verdienen. Poolse uitzendbureaus hebben zelfs actief personeel gewerfd in Groot Britanië met billboards met teksten als ‘Kom terug naar Polen en verdien het zelfde loon’ in het Pools. De Britse bonden waarschuwen al langer voor een tekort aan chauffeurs.

Diezelfde bonden zijn niet blij met de versoepeling van de rijtijden. Volgens hun zal de maatregel geen wezenlijk verschil maken en denken zelfs dat het contraproductief kan werken. ‘Door nog langere werkdagen toe te staan wordt het vak nog minder aantrekkelijk. Toch al uitgeputte chauffeurs nog langer laten werken is niet de oplossing en kan zelfs gevaarlijk zijn. Er is niet voor niks een rijtijdenbesluit en een versoepeling daarvan zien we als niet meer dan een pleister op de wonde’’ aldus de Britse vakbonden.

Ook in Nederland is er inmiddels een tekort aan chauffeurs en om dat aan te pakken moet het vak aantrekkelijker gemaakt worden.  Een hoger basisloon en fatsoenlijk met mensen omgaan zijn de basisvoorwaarden om nieuwe chauffeurs te werven. Het is niet meer van deze tijd dat chauffeurs het van de overuren moeten hebben en dat bedrijven hun capaciteit problemen afwentelen op chauffeurs door een beroep te doen om over te werken.

En natuurlijk zijn er nog steeds chauffeurs van het oude stempel die zoveel mogelijk uren willen maken en een 'eigen' truck belangrijk vinden. Ook daarvoor moet ruimte zijn, want dat zijn de mannen met 'diesel in het bloed' die graag hele weken, en soms zelfs in de weekeindes onderweg zijn. Die groep wordt echter steeds kleiner en om voor instroom te zorgen zullen transportbedrijven creatief moeten zijn.