Chauffeurstekort en Special Editions

Geplaatst door

De afgelopen dagen passeerden ruim 13.000 bezoekers de toegangspoorten van Transport Compleet. Opvallend ten opzichte van eerdere edities is dat de truck-importeurs zich niet alleen nadrukkelijker bemoeien met de standbouw, ze zetten er ook ronduit aantrekkelijke versies op van de modellen die we vaak al kennen. Van MAN, DAF en Renault waren mooie special editions te bewonderen. Daarbij ging Renault het verst en hield DAF het allemaal heel netjes.

De nieuwe versies van de Renault T zien er subtiel uit maar onderscheiden zich toch heel duidelijk van andere Renaults van dit type. Dat is precies de kunst: de chauffeur moet zich kunnen onderscheiden, maar zijn baas wil geen telefoontje krijgen van de klant met de vraag wat er nu ineens bij het transportbedrijf gebeurd is. Deze Renaults zullen enkel respect en bewondering oogsten.

Ook MAN is dit gelukt. De rode kleur zien we natuurlijk niet vaak op een Special Edition, maar staat 'm heel goed! De DAF vraagt echt nauwkeuriger bestudering, maar ook dat is natuurlijk precies wat fijnproevers willen. De kans is groot dat deze riant aangeklede uitvoeringen bedrijven moeten helpen chauffeurs te vinden. Chauffeurs mogen in toenemende mate zelf bepalen met welke truck ze willen gaan rijden. We zijn benieuwd waar dat toe gaat leiden. In elk geval is de kans groot dat het stukken mooier wordt op de weg!