DAF bouwt 250 CF huisvuilchassis voor Renewi

Geplaatst door

Afvalreus Renewi heeft 250 nieuwe DAF trucks aangeschaft. De snelle opleveringstermijn van verschillende opbouwsystemen, de voor Renewi aantrekkelijke kilometer kostprijs, de technologische vernieuwingen en de jarenlange partnership waren voor Renewi doorslaggevend om weer voor DAF te kiezen. Het eerste exemplaar van de nieuwe reeks trucks is onlangs aan Renewi overgedragen. Een leuk  moment met de aanwezigheid van een ‘oudgediende’ DAF reinigingsauto uit 1968.

“Renewi heeft 250 DAF CF-voertuigen besteld met verschillende opbouwsystemen. Honderd zijn er bestemd voor België en 150 voor Nederland”, aldus Lucas Willems, Fleet Sales Manager DAF Nederland. “Het gaat om een grote variëteit chassis die de basis vormen voor verschillende inzamelvoertuigen. Het merendeel betreft achterladers met een kraakperssysteem. De order omvat verder trucks met zowel portaal- als haakcontainer opbouw, enkele kraanvoertuigen voor het ondergronds inzamelen, trekkers voor een kipperopbouw en opleggers met een ‘walking floor’, diverse boxbody’s met gesloten opbouw en twee veegwagens.”

DAF en Renewi hebben een samenwerking van vele tientallen jaren, waarvoor de basis is gelegd door de bedrijven waaruit Renewi is ontstaan, Van Gansewinkel en Shanks Group. Renewi verzorgt ook de afvaldienstverlening voor DAF Trucks. De onderneming wil zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk verlagen en het wagenpark voorbereiden op de invoering van milieuzones in diverse stadscentra.

Tweede leven

Otto de Bont, Managing Director Renewi Nederland: “Rond de 90% van het afval dat we verwerken, krijgt een tweede leven als grondstof of energie en alleen dat scheelt al een aanzienlijke hoeveelheid CO2.”

Renewi, ontstaan uit de fusie van de Nederlandse afvalverwerker van Gansewinkel en de Britse afvalverwerker Shanks Group, verwerkt jaarlijks 15 miljoen ton afval waarvan 89% wordt gerecycleerd of herwonnen. Renewi heeft in de Benelux een groot netwerk van bijna 200 vestigingen en is actief in negen landen.