DAF CF 480 FAQ in kraanwerk

Geplaatst door

De laatste tijd zie je kraanauto’s een comeback maken. We zien daarbij dat er best vaak Scandinavische trucks worden gebruikt. Maar hier zien we dat DAF ook een prima geschikte truck bouwt, in dit geval een CF met een vier-assig FAQ chassis. Deze is geleverd aan Pleging Transportservice B.V.

De letters FAQ staan bij DAF voor een 8x2 chassis. De niet aangedreven assen zijn gestuurd en hefbaar, met uitzondering van de vooras, uiteraard. Hierbij biedt DAF als optie een tien tons vooras aan.  De nieuwe DAF van Pleging heeft een 50 tonmeter kraan inclusief lier. Het geheel is geleverd door Truckland Eindhoven. Directeur Pieter Pleging legt uit: “We gebruiken deze DAF CF 480 FAQ onder meer voor het plaatsen van bouwketen, lichtreclamezuilen en telecommasten. De keuze voor de vier-assige CF is gemaakt op basis van het benodigde laadvermogen. In deze opzet bedraagt dat 14 ton. De gekozen kraan biedt op 26 meter afstand nog altijd een hefvermogen van 700 kg, een essentieel voordeel voor ons.” Dealer Truckland Eindhoven werkte voor het realiseren van de opbouw samen met Van Rijssel Carrosseriefabriek B.V. uit Asten.

Hijs- en transportwerk

De nieuwe DAF CF 480 FAQ maakt deel uit van een vloot voertuigen, waarvan ongeveer de helft is voorzien van een autolaadkraan. Pleging Transportservice B.V. gebruikt die voor hijs- en transportwerk voor bouw- en infrabedrijven. In het wagenpark van Pleging Transportservice B.V. rijden inmiddels 18 DAF trucks.