DAF groeit maar door

Geplaatst door

DAF trucks bestaat 90 jaar, en dat wil het merk ook uitdragen op de IAA in Hannover. Daar laat het de jubileumversie van de XF zien en natuurlijk de nieuwe hybride trucks en de elektrisch aangedreven CF. Intussen lijkt DAF op weg om marktleider in Europa te worden.

DAF rapporteert intussen weer eens flinke groeicijfers, het gaat maar door. In Europa zegt DAF nu een marktaandeel te hebben van 16,5%. Vorig jaar was dit nog 15,3%. Een paar jaar geleden meldde DAF dat het 20% marktaandeel nastreefde in Europa. Dat vonden wij vakjournalisten wel heel veel. Maar DAF kruipt toch echt die kant op. Elk procent Europees marktaandeel  representeert op dit moment zo'n 3000 trucks, dat zijn er echt veel.

DAF is naar eigen zeggen marktleider in het zware segment in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Polen, Roemenië, Tsjechië en Hongarije en is Europees marktleider Europa in het trekkersegment. Bovendien is DAF het grootste importmerk in Duitsland, de grootste truckmarkt van Europa. DAF heeft net een directiewissel achter de rug en bouwt nu 250 trucks per dag, een aantal dat nooit eerder in de geschiedenis van het merk gehaald werd.

Wat betreft de elektrische CF, ook te zien in Hannover, houdt DAF zich nog steeds op de vlakte over welke klanten hiermee proef gaan rijden.