DAF komt met City turn assist

Geplaatst door

DAF Trucks komt met een nieuw systeem om de dode hoek te beveiligen, DAF City Turn Assist'. Deze dodehoekmonitor is vanaf nu als af-fabriek optie leverbaar op de 4x2 FT en 6x2 FTP trekkers. De DAF City Turn Assist wordt ook aangeboden als aftermarket-oplossing.

De City Turn Assist van DAF is ontworpen om chauffeurs te alarmeren met visuele en hoorbare waarschuwingen zodra zich andere weggebruikers – van voetgangers en fietsers tot auto's en motorfietsen – in de dode hoek van de truck bevinden. Het bewakingssysteem waarschuwt niet alleen bij lagere snelheden in het stadsverkeer, maar detecteert op hogere snelheden ook weggebruikers op de naastgelegen rijstrook, bijvoorbeeld bij het wisselen van een rijbaan of tijdens het invoegen, aldus DAF.

Voor de optimale detectie van andere verkeersdeelnemers maakt de DAF City Turn Assist gebruik van radartechnologie. Die werkt óók bij slecht zicht, zegt DAF. De enkele korte afstands-radarunit wordt op of bij het achterspatbord aan bijrijderszijde gemonteerd. Het ontwerp is zo robuust dat het onder zelfs de zwaarste omstandigheden blijft werken, aldus de fabrikant.

Waarschuwingen worden weergegeven via een strategisch geplaatst LED-display op de A-stijl aan de bijrijderskant, dicht bij de buitenspiegel. Wanneer de richtingaanwijzer naar rechts is ingeschakeld, wordt ook een geluidssignaal gegeven. Bij de af-fabriek geleverde DAF City Turn Assist is het complete systeem (van radarunit, display en kabelboom) geïnstalleerd.

De DAF City Turn Assist wordt als optie aangeboden op linksgestuurde Euro 6 4x2 FT en 6x2 FTP trekkers met MX-11 en MX-13 motoren, alsmede op de CF Electric. Voor de rechtsgestuurde CF- en XF-modellen biedt DAF reeds optionele camera- en sensorsystemen ter bescherming van kwetsbare weggebruikers. Daarmee wordt voldaan aan de wettelijke vereisten die in het Verenigd Koninkrijk en Ierland gelden.