Dag met een zurige nasmaak

Geplaatst door

Vandaag is uitgeroepen tot de ‘Dag van de Vrachtwagenchauffeur’. Een groot aantal organisaties, waaronder TLN, kwam met dit initiatief wat breed ondersteund wordt in de branche. Pluimen, complimentjes en gratis gehaktstaven zijn het gevolg en dat is natuurlijk lief bedoeld.

Toch heeft zo’n gehaktstaaf een wat zurige nasmaak als je de cao voorstellen van TLN even tegen het licht houdt. Daaruit blijkt namelijk dat deze club het helemaal niet zo goed voor heeft met de vrachtwagenchauffeur. Verder is het vandaag niet alleen de ‘Dag van de Vrachtwagenchauffeur’, het is ook de dag van het proces wat het FNV aanspande tegen de Inspectie Leefomgeving en Transport. Dit omdat het ILT weigert op te treden tegen de vermeende wantoestanden bij De Rooy Transport. Die zaak dient vandaag namelijk, uitgerekend op de ‘Dag van de Vrachtwagenchauffeur’. Een dag die overigens ook ondersteund wordt door DAF Trucks, en dat is dan weer de grootste opdrachtgever van De Rooy Transport.

Kortom, vier deze ongetwijfeld goed bedoelde dag, geniet van de aandacht en de complimentjes en laat die gehaktstaaf je smaken. Ik hoop dat de nasmaak meevalt.