Blog
20-12-2016 | Door Iep van der Meer

De aanslagen op het World Trade Center in New York in 2001 lieten ons kennismaken met een heel belangrijk nieuw aspect van terreur. Je hebt namelijk helemaal geen wapens nodig voor massamoord. Met een burgervliegtuig kun je ook heel effectief heel veel leed veroorzaken. De Amerikanen trokken de lijn onmiddellijk door, zo bleek toen ik een paar maanden na september 11 in New York was. Voor belangrijke gebouwen zoals het stadhuis en het hoofdbureau van politie stonden bemande zware beladen kippers als veiligheids- barrière. Wat je met een vliegtuig kunt doen dat kan  immers ook met een auto of een truck?

Hoewel van een heel andere orde hadden we in Nederland helaas ook al geleerd wat je met een personenauto kunt aanrichten. Karst Tates boorde zich op Koninginnedag in Apeldoorn in de menigte met zijn Suzuki. Vorig jaar nog toonde een moslimterrorist aan hoe je dat met een truck kunt doen door in Nice over de boulevard op mensen in te rijden. Je zou dus aannemen dat grote evenementen inmiddels beveiligd zijn tegen dit soort aanslagen.

Ik weet dat sindsdien verschillende evenementen in ons land al beveiligd waren door vuilniswagens zodanig te parkeren dat er verder niks door kon. Straten helemaal afsluiten kan niet, want dan kan ook brandweer- of politie er niet meer door. Door dat met trucks te doen maak je een stevige barrière die ook gewoon weggereden kan worden.

Nu is het zo dat met name kerstmarkten al wat langer onder de loupe liggen van de terreurdeskundigen. Vooral de symboolfunctie zou voor andersdenkenden wel eens de bal op de stip kunnen zijn, zo werd gevreesd. Voor zo’n moslimterrorist is dood en verderf zaaien op het feest van liefde en verdraagzaamheid kennelijk het hoogst haalbare. De afgelopen jaren werd daar al voor gewaarschuwd, met name voor de Duitse kerstmarkten.

Toch bleek het mogelijk om uitgerekend in de Duitse hoofdstad op de grootste kerstmarkt van het land eenvoudig met een gekaapte vrachtwagen tekeer te gaan. Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren, zeker niet met het dreigingsniveau van vandaag de dag. Het getuigt dan ook van een enorme naïviteit van de Duitse autoriteiten dat er geen hindernissen waren opgeworpen tegen dit soort aanslagen. En nee, dat doe je niet met paaltjes of hekken maar met vrachtwagens en containers vol zand.

 

 

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…