De duurzaamste V8 ter wereld?

Geplaatst door

Mark de Jong uit het Friese Westergeest zet met zijn nieuwe Scania R650 iets heel bijzonders op de weg. De indrukwekkende Scania V8 kan namelijk volledig elektrisch zijn werk doen. Niet alleen de autolaadkraan, maar ook alle rijfuncties werken 100% elektrisch met een in eigen huis ontwikkeld systeem.

Dat betekent dat de truck met de V8 dieselmotor naar het werk rijdt waarna alle werkzaamheden volledig duurzaam en stil plaats vinden.

De Scania is eigendom van De Jong Westergeest ,,We zijn begonnen met grondverzet en loonwerk maar we kregen steeds meer infra werk met onze minigravers. Dat begon met leidingwerk en het plaatsen van straatverlichting en dat is inmiddels uitgegroeid tot onze belangrijkste activiteit. Voor lokale overheden in Groningen en Friesland plaatsen en vervangen we nu lantarenpalen en daarvoor zetten we vijf eigen vrachtwagens in. De chauffeurs op die auto’s zijn niet alleen chauffeur, maar ze bedienen ook de minigraver en de autolaadkraan. Het chauffeurswerk is maar een klein stukje van de taken’’.

Lees hier het complete verhaal over deze bijzondere Scania in BIGtruck online magazine nummer drie! 

Video's