De laatste DTM op Zandvoort

Geplaatst door

Dit weekend staat Zandvoort voor de laatste keer in het teken van de DTM. De Duitsers nemen het hele circuit nog één keer over en dan is het Nederlandse uitstapje van de Deutsche Tourwagen Meisterschaft voorbij. Een goede reden dus om die kanonnen nog één keer te zien en te horen!

Met het verdwijnen van Zandvoort van de DTM kalender komt er een einde aan het jaarlijkse uitstapje wat Mercedes-Benz organiseert voor de pers. De mediaborrel boven de pitstraat werd dit jaar voor het laatst gehouden omdat Mercedes stopt met de DTM. Ja, je leest het goed, Mercedes stopt er mee. Jarenlang reed Mercedes tegen Audi, en sinds een paar jaar doet BMW nu ook weer mee. Met drie merken was het veel leuker, maar nu gooit het merk met de ster de handdoek in de ring. In deze tijden van duurzaamheid wil Mercedes voortaan meer inzetten op de Formule-e. Dat zijn races met elektrische voertuigen. Ook leuk, maar die hoor en ruik je niet, en daarmee haal je meteen twee belangrijke emoties weg bij een wedstrijd.

We namen uiteraard een kijkje in de pitsstraat en bij de trucks van de teams. Opvallend is dat BMW naast MAN trucks ook met DAF rijdt! Audi rijdt met MAN en Scania, en Mercedes-Benz uiteraard met Actros trucks. Alles bij elkaar een indrukwekkende line-up, deze Duitse race armada.