De logistiek rondom de MobiliteitsRAI

Geplaatst door

Bij zo'n de MobiliteitsRAI komt nog heel wat logistiek kijken. Onze trailer bijvoorbeeld stond prominent voor de deur, maar die was meegenomen door een DAF truck die binnen stond te glimmen. Na de show moest de trailer echter naar Duitsland voor de 1000 punten test.

De stoere Peterbilt die tijdens de beurs voor onze Pacton trailer stond mag hier de weg niet op. De Amerikaan is nog helemaal origineel, en dat betekent met de voor ons deel van de wereld verkeerde spanning van 12 volt, verkeerde koplampen en geen onderrij- beveiliging. Verder ontbreken spatborden op de achterassen, een tachograaf en een begrenzer. Met dat laatste kunnen we leven, maar helaas.. 

De Peterbilt ging dan ook op transport terug naar huis. Verweij uit Lopik kwam de trekker halen terwijl De Rooy de DAF en Iveco trucks afvoerde. Om onze Pacton trailer in Friesland, en daarna in Duitsland te krijgen leende BIGtruck de stoere gerestaureerde Scania 142 van De Boer Transport uit Tijnje. Het is echt genieten met dit ouwe beestje. Vanavond ga ik Duitsland in met dit span en zeg nou zelf, die trailer is een absolute match met de oude Scania in de De Boer kleuren!