Den Hartog Brandstoftransport kiest Volvo

Geplaatst door

Den Hartog BV, leverancier van brandstoffen en smeermiddelen, nam recent maar liefst zes nieuwe Volvo trucks in gebruik. Het gaat om twee Volvo FM 6x2-tankwagens en vier Volvo FH-trekkers. Twee van die trekkers zijn uitgerust met een voorloopas. 

Den Hartog is in Nederland een van de marktleiders op het gebied van smeermiddelen en is distributeur van ExxonMobil. Daarnaast is Den Hartog een middelgrote speler op het gebied van brandstoffen: het bedrijf belevert circa 60 tankstations onder de merknaam Esso en Autofood en verzorgt tevens brandstoffen voor industriële ondernemingen, scheepvaart, agrariërs en transporteurs.

Goede logistieke performance
Het wagenpark van Den Hartog bestaat uit tankwagens en trekkers met brandstof- en huifopleggers. “In totaal gaan we richting de dertig trekkende eenheden. Ons bedrijf heeft een bijzonder goede logistieke performance, we zijn in staat om snel te leveren. Op dat gebied stel ik hoge eisen aan onze organisatie. Om aan die eisen te blijven voldoen en om de groei te faciliteren, hebben we onlangs twee Volvo FM 6x2-tankwagens in gebruik genomen voor de leveringen op werklocaties van onze klanten. Daarnaast zijn er twee Volvo FH-voorloopastrekkers afgeleverd voor de grote brandstofopleggers. De Volvo’s FH met 4x2-configuratie vormen een combinatie met schuifzeiltrailers voor het vervoer van de voorverpakte eenheden met bijvoorbeeld smeerolie en koelvloeistoffen,” vertelt Dik den Hartog.

Veiligheid belangrijk
Alle nieuwe modellen zijn uitgerust met Volvo Dynamic Steering (VDS). “Wij hebben daar met twee eerdere trucks goede ervaring mee opgedaan. VDS biedt meer comfort maar ook meer veiligheid doordat de chauffeurs minder vermoeid raken. Veiligheid is binnen onze branche en vooral in ons bedrijf zéér belangrijk. Daarom kiezen we standaard voor alle voorzieningen die Volvo Trucks daarin te bieden heeft.” Het geïnstalleerde Active Safety-pakket bevat, bovenop de wettelijk verplichte voorzieningen, tevens Driver Alert Support en Lange Change Support. Ook liet Den Hartog de trucks uitrusten met onder meer SRS-airbags en achteruitrijcamera’s.

 

Specialistische kennis
“Ik zie onze kernwaarden terug in Volvo Trucks en de dealerorganisatie: degelijk en betrouwbaar in combinatie met een moderne uitstraling. En daarbovenop de service, kennis en kwaliteit van Volvo Group Truck Center. Onze logistieke performance is daarvan afhankelijk. Melden we aan het eind van de dag dat we een onderdeel nodig hebben, dan wordt dat ’s avonds nog langsgebracht. We kunnen echt op ze bouwen”, besluit Den Hartog.