Duits leger koopt Iveco trucks!

Geplaatst door

Vorig jaar werd bekend dat het Nederlandse leger een enorme order bij Scania had geplaatst. Zat gaf hier en daar wat ophef, vooral bij DAF fans. Hoe kon dat nou dat uitgerekend het Nederlandse leger geen DAF trucks kocht? Toch is het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld dat er flink geshopt wordt bij defensieorders. Zo kochten de Duitsers onlangs Iveco trucks!

Het Duitse leger heeft namelijk een order geplaatst voor 280 Iveco EuroCargo 4x4 trucks. Deze order werd geplaatst na twee jaar van intensieve testen met meerdere truckmerken. De 280 Iveco trucks worden nog dit jaar geleverd, en daarmee gaat dus een leuke order voorbij aan de Duitse merken MAN en Mercedes-Benz. Sinds de wetgeving een Europese aanbestedingen eist voor dit soort orders is het normaal dat meerdere merken meedoen. Uiteindelijk wint dan de beste en dat is voor alle partijen beter dan dat landen zich laten verleiden tot nationale sentimenten. 

Overigens blijft met de order voor de maar liefst 2037 New Generation Scania trucks voor het Nederlandse leger de werkgelegenheid toch mooi in eigen land. Dat zal geen argument geweest zijn bij deze beslissing maar zowel de trucks als de opbouw er van worden in Nederland geproduceerd.