Duitse inspectie intensiveert cabotage-controles

Geplaatst door

De Duitse inspectie, de BAG, is vorige week begonnen aan een reeks controles waaruit gedrag rond de cabotage-wetgeving moet blijken. Vorige week controleerde de BAG met name in de directe omgeving van grote logistiek centra van bekende namen zoals DHL, Hermes, Aldi, diverse havengebieden en in de buurt van fabrieken van Mercedes en Bosch.

De BAG voerde de controles allerminst alleen uit, tal van handhavingsdiensten zoals douane en politie hielpen mee. Van de 982 gecontroleerde trucks bleken er 225 met cabotage bezig te zijn, dus nog een ritje doen in Duitsland alvorens er weer wordt teruggekeerd naar het thuisland. Hierbij weden zeventig overtredingen vastgesteld. Dit houdt in dat deze overtreders meerdere ritten uitvoerden in Duitsland, dus meer dan drie die per week zijn toegestaan. Hiervoor werd in totaal voor 59.000 euro aan boetes uitgeschreven, dus gemiddeld 842 euro per overtreding.

Het is voor de handhavingsinstanties in Duitsland aanleiding om de komende maanden nog veel intensiever op de cabotage te gaan controleren, laat de BAG aan de media weten.