Duitse politie zet combinatie stil met beschadigde banden

Geplaatst door

De Duitse politie deed op de A6 in de buurt van Kaiserslautern  richting Saarbrücken in het westen van het land weer een bijzonder vangst. Van een trailercombinatie bleken alle banden zo beschadigd, dat de bandenman aan het werk moest, eer de chauffeur weer verder mocht.  

De beambten hoorden een raar geluid, dat werd veroorzaakt door de rijdende trailercombi. Bij controle bleken vier banden een vlakke plek te vertonen. De andere banden vertoonden scheuren in het loopvlak, waarbij in sommige gevallen de staaldraden van het karkas zichtbaar waren geworden. Geen enkele band was goed genoeg om mee te mogen rijden.

In dit geval woog de lading niet meer dan acht ton. De Duitse politie doet geen uitspraak over de oorzaak van de vlakke plekken in het loopvlak, maar het lijkt er sterk op, dat de chauffeur de ABS-kabel niet aan de trailer had bevestigd, waardoor bij een noodstop de banden blokkeren met deze schade als gevolg.  Het niet steken van de ABS-stekker zou bij ons een flinke bekeuring opleveren.