Duitsers, repareer die bruggen!

Geplaatst door

Ook al stroomt er al sinds 2005 een miljard of drie aan maut euro's in de Duitse staatskas, steeds weer duiken berichten op in de Duitse pers over 'marode Brücken'. Bruggen die slecht zijn geworden en die nodig aangepakt moeten worden. Veel van onze lezers zullen bekend zijn met het drama Rijnbrug bij Leverkusen.

Nu komen de Duitsers weer met het idee om hogere boetes op te leggen wanneer trucks een rijverbod bij bruggen negeren, dat is ingesteld om onderhoud aan de brug te kunnen uitvoeren. Dat is volkomen begrijpelijk. Minder begrijpelijk is waarom het allemaal zo lang duurt met dat onderhoud. Niemand heeft nog een schema gezien, zijn er omleidingsroutes bedacht? In een land als Duitsland is dat vaak even wat moeilijker. Intussen moet jij omrijden en loopt de mautteller gewoon door. Dit is niet langer acceptabel.

Dat van die boete kunnen we een beetje begrijpen. Een beetje, omdat het Nederland bij de problemen met de Merwedebrug ook prima lukte om vrachtverkeer weg te houden bij de brug. Maar dat het zo lang duurt met onderhoud, terwijl de maut in een steeds hoger tempo binnenstroomt in de kas van ons buurland., dat kan natuurlijk niet. Hier zou TLN ook wel wat actiever mogen worden.