Duitsers strenger op verlengde weekendrust

Blog
23-11-2015 | Door Iep van der Meer

 

 

De Duitsers gaan een behoorlijke stap verder in de discussie over het doorbrengen van de 45 uur verplichte weekendrust.

In landen als Oostenrijk, Frankrijk en België mag dat niet in de cabine plaats vinden maar de Duitsers begrijpen dat ze een stapje verder moeten gaan. De wetgeving zoals die er ligt in genoemde landen zorgt namelijk voor allerlei vervelende uitwassen. Zo zouden chauffeurs met een tentje het bos in gejaagd kunnen worden, of in containers op een industrieterrein. Het Duitse wetvoorstel wat er nu ligt zegt dat de chauffeur zijn verlengde weekendrust in de eigen woonplaats, thuis of in een vast verblijf door moet brengen. Zelfs een hotelovernachting zou niet gelden.

 

Kijk, dat zijn nog eens maatregels! Maar hoe gaan ze dat controleren? Dat lijkt me heel erg lastig want hoe bewijs je dat je het weekend thuis door bracht, en bijvoorbeeld niet bij een vriendinnetje wat je onderweg hebt opgeduikeld? En kan een overheid eigenlijk wel eisen dat je het weekend thuis doorbrengt en niet, bijvoorbeeld op de camping of op de skipiste? En kan de overheid er dan wat van vinden als die camping niet in de bossen rond Boekarest is maar gewoon in een bos in Drenthe? Kortom, is de politiek bij machte om dit allemaal op te lossen? Volgens mij niet want al is de wetgever nog zo snel, de creatieve vervoerder ontloopt hem wel. Het is dan ook logisch dat de Deutsher Speditions- und Logistikverband DSLV, zeg maar een Duitse TLN, fel tegen deze plannen van de Duitse overheid is. Dit zou de Duitse internationale concurrentiepositie onder druk zetten volgens die club. Waarom die club zo fel tegen is? Nou, al die Oostblokkers rijden namelijk voor hun leden die daardoor lekker goedkoop de markt op kunnen. Hoezo internationale concurrentiepositie?

 

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…