Duitsland: dronken chauffeur draait combinatie vast

Geplaatst door

Controles of niet, Duitsland kampt nog steeds met meest Oost-Europese chauffeurs die met teveel drank op gaan rijden. Zo werd in de buurt van Rostock, in het noorden van Duitsland, een chauffeur gearresteerd met twee promille alcohol in zijn bloed.

Dat is vier keer meer dan toegestaan. De Oekraïense chauffeur probeerde zijn combinatie te draaien in een woonwijk. Daarbij beschadigde hij een hek, twee personenwagens en een lantaarnpaal. Buurtbewoners vonden de manoeuvres van de chauffeur nogal opvallend en belden de politie. Die had snel door dat er mogelijk drank in het spel was. De chauffeur werd in het gevang gezet om te ontnuchteren. De bulktrailer was gelukkig niet met gevaarlijke stoffen geladen. De combinatie is in beslag genomen.

Een paar dagen eerder werd in Duitsland een Poolse melkrijder vastgezet met 2,7 promille in zijn bloed. De gebeurtenissen sluiten aan op een eerder onderzoek van de Duitse Dekra, dat alcohol, drugs en oververmoeidheid aanwijst als voornaamste oorzaken van menselijk falen in het verkeer.