Eddie Stobart in zwaar weer

Geplaatst door

De bekendste Britse vervoerder, Eddie Stobart verkeert in zwaar weer. Na vermeende fraude trekken de banken de handen af van de logistiek dienstverlener en inmiddels staan de concurrenten handenwrijvend te kijken wat er gaat gebeuren. Stobart zit namelijk in de problemen en het bedrijf heeft snel geld nodig.

Over de eerste helft van 2019 noteerde het bedrijf volgens de media een verlies van maar liefst 12 miljoen Britse Pond. De problemen zouden inmiddels zo groot zijn dat er gevreesd wordt voor de ondergang van het bedrijf, nog voor het einde van dit jaar. Dat zou betekenen dat er zo'n 6,5 duizend Britten zonder werk zitten voor kerst. 

Overigens is het familiebedrijf al sinds jaren in handen van investeringsmaatschappijen. In de directie zit ook niemand meer met de achternaam Stobart. De grote baas is op dit moment Sébastien Desreumaux. Hij begon vorig jaar bij Eddie Stobart. Dit doet overigens denken aan de situatie bij Waberer's. Ook daar zette na een overdracht van de aandelen de negatieve koers in. Overigens is Stobart met 2200 eigen trekkers maar half zo groot als Waberer's, maar het bedrijf heeft een fanclub met meer dan 25.000 leden. Daar kan Waberer's nog een puntje aan zuigen!