Een Bentley op Truckblog?

Geplaatst door

Wat is dat nou, een Bentley op Truckblog? Jazeker.. Als je zo'n lomp ding weet te ontwerpen voor een prijs waarvoor je probleemloos twee hele dikke trekkers kunt kopen dan heb je hier een plekje verdiend..

Onlangs was ik op het Engelse MIRA, en dat is een testbaan waar de hele auto industrie aan het testen is. Fotograferen is daar uiteraard streng verboden, tenzij je een vergunning hebt. Die had ik, maar dan alleen om onze trucks op de plaat te zetten. En denk nou niet dat je zomaar even wat bijvangst kunt scoren, want er staat de hele dag een security mannetje naast iedere fotograaf..

Deze foto's maakte ik dan ook niet zelf maar ze reden wel de hele tijd met deze Benltley rondjes. Exact dezelfde uitvoering, en ook in deze kleur. Het mooiste van het ding is het geluid van de 608 pk sterke W12 Biturbo TSI krachtbron. Het topvermogen wordt geleverd bij 6000 toeren en dat zorgt voor een heel mooi samenzang van alle 12 de cilinders, dat garandeer ik je!

Kenners weten dat deze W12 motor uit het Volkswagen huis afkomstig is, en daar hoort Bentley natuurlijk ook gewoon bij. Deze Bentley Bentayga, want zo heet hij, is dan eigenlijk ook niks meer of minder dan een gepimpte Audi Q7.

Het enorme ding, want enorm istie, wordt geleverd met 4WD met allerlei offroad settings. Toch zal het nooit een echte terreinauto worden vrees ik.

Maar dan toch op Truckblog? Ja, dat verdient ie zeker want zeg nou zelf, hij is te lelijk voor een autoblad. Die koplampen! Het lijkt wel een 4x4 versie van de meest afzichtelijke Ford ooit, de Scorpio! Verder is het ding te lomp voor de parkeergarage en net zo duur als twee heel rijk uitgeruste top-spec trekkers. Wel mooi vind ik het interieur en de achterkant maar vooral dat geluid van de V12! Daar wordt menig Scania Euro6- V8 rijder nog jaloers op denk ik..