Een Deen op Deens kenteken!

Geplaatst door

Het was ergens begin jaren 80, de Scania 2 serie was net uit en op de Deense grens bij Padborg stonden nog echte Denen met gele kentekens. Deze foto van een F12 van Frode Laursen dook ik net op. Een mooie herinnering aan andere tijden.

Frode Laursen is nog steeds een groot bedrijf maar volgens mij rijdt er geen Deen meer. De kenmerkende bedrijfskleuren hebben lang geleden al plaatsgemaakt voor het bekende crisiswit met een sticker op de deur en de dure Denen hebben plaatsgemaakt voor truckers uit de Baltische Staten.

Padborg was in die tijd nog een waar walhalla voor truckspotters, alleen bestonden die nog niet echt. Zelf was ik ook geen hele beste trouwens, getuige de kwaliteit van dit prentje. Toch ben ik blij met mijn schoenendoos met oude printjes uit die jaren. Hoe slecht de kwaliteit ook is, de herinneringen aan een mooie tijd zijn me dierbaar.