Een foodtruck, maar dan ècht!

Geplaatst door

Het is helemaal de trend: foodtrucks! Maar in werkelijkheid is dat meestal een oude bestelauto die als patatkraam dient of als mobiele ijssalon. De Zwitserse Renault-dealer Thomann, verbaasde dit keer met een echte foodtruck, in stemmig groen.

Vorig jaar verraste Thomann Nutzfahrzeuge al met een vuurrode Renault T opgebouwd als mobiele barbeque met de General Lee-Dodge van lang geleden als thema. Daarmee zette deze Zwitserse dealer zichzelf op unieke wijze op de kaart. De nu opgebouwde Renault T is volgens Thomann een hot-rod met metallic groen en goud als hoofdkleuren.

Daar waar je de koppelschotel verwacht, is er nu een loungebank opgebouwd waar je rustig je hotdog op kunt kluiven. De nieuwe foodtruck heeft ook popcorn in de aanbieding en een keur aan frisdranken.  

Als basis dient een Renault T 520 met in de cabine een dikke geluidsinstallatie. Thomann wil met deze truck het gevoel van de Amerikaanse jaren dertig laten herleven. Tegelijkertijd gebruikt hij de vele uren van opbouw om jonge monteurs op te leiden. Ze hebben er iets heel bijzonders van gemaakt. Later deze maand staat deze Renault ook bij de Truck Grand Prix op de Nürburgring.