Een hobby mag wat kosten, toch?

Blog
06-11-2017 | Door Iep van der Meer

In 2011 presenteerde Scania de Euro-6 modellen in Zwitserland. We waren te gast bij Setz Dintikon Gütertransport AG, een transportbedrijf wat toen eigenlijk al niet meer bestond. Het bedrijf was namelijk verkocht aan, ik meende DHL maar het museum bestond nog wel.

Dat museum is een beetje een vreemde mengelmoes waar je een Ferrari naast een kever kunt zien staan, en een raceauto naast een koetsje. Onze interesse ging natuurlijk uit naar de trucks, en daar had de heer Setz toch een aardige collectie van staan. Naast de oude typisch Zwitserse voertuigen zoals de Saurer bleek de eigenaar een groot Scania fan te zijn. De verschillende jaargangen waren keurig gerestaureerd weggezet, compleet met een bakje er onder tegen het lekken van olie op de kostbare vloer. In de collectie vonden we echter ook keen Scania R730, een truck die op dat moment echt nog nagelnieuw was. Dat kwam zo: Die truck kwam uit nadat het bedrijf al was opgeheven. Toch vond de eigenaar van het museum dat die 730 pk trekker niet mocht ontbreken. Na de overname van zijn bedrijf speelde geld geen rol meer, en zo kon het gebeuren dat een splinternieuwe R730 met nul kilometers in het museum terecht kwam. 

Geld maakt niet gelukkig, maar je kunt er wel leuke dingen mee doen, dat blijkt maar weer!

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…