Blog
23-05-2016 | Door Iep van der Meer

Een hele week in het teken van de bouw, deze TKD week. De week begon zondag al met onze grote 10x4 kippertest op RTL Transportwereld. Die test kun je vanaf vrijdag lezen in BIGtruck online magazine.

De timing van die uitzending, zo aan de vooravond van de Technische Kontakt Dagen in Almere kon niet mooier. Als je de uitzending gezien hebt dan is je waarschijnlijk opgevallen dat er geen Mercedes-Benz truck bij aanwezig was. Dat klopt, want dat merk had op dat moment nog geen 10x4 in het leveringsprogramma. Inmiddels heeft Mercedes dat model wel, en dat zal gepresenteerd worden tijdens de TKD. Hier zie je alvast een foto van de truck die in Molsheim gebouwd wordt.

Overigens komt Mercedes niet met een wide-spread gestuurd systeem zoals bij de vorige generatie. Deze 10x4 maakt gebruik van een sturende- en liftbare sleepas. Met zijn twee tien tons voorassen en de 27 ton voor de drie achterassen komt deze Arocs nu op 47 ton GVW. Daarmee kan Mercedes weer een mooi potje meedoen in de koningsklassen van de jongens van de bouw.

En daarmee is het bouwweekje voor mijn nog niet eens compleet. Aanstaande woensdag vlieg ik naar Scandinavië voor een exclusief en spectaculair verhaal over bouwvoertuigen. Ik kan en mag daar nog niet zo veel over vertellen maar geloof me als ik zeg dat het een indrukwekkend staaltje techniek betreft wat die noeste Vikingen bedacht hebben. Later meer daarover, maar eerst maar eens warmlopen voor de komende TKD. Voor De Materieelkrant van Cobouw hebben we een complete TKD catalogus gemaakt en die kun je ">hier lezen en downloaden.

">Voor meer informatie over de TKD 2016 klik je hier!

 

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…