Elon Musk: 'Alle transport wordt elektrisch'

Geplaatst door

Tesla heeft eerste details onthuld van de elektrische truck die het merk komen najaar op de markt wil brengen. Topman Elon Musk zegt te verwachten dat alle transport over land uiteindelijk elektrisch aangedreven zal zijn, 'behalve ruimteraketten'. Musk zegt dat elektrisch aangedreven trucks 'climate change fighters' zullen worden.

Opvallend is dat de nieuwe truck onderdelen zal bevatten van de Tesla 3 personenauto die in juli aanstaande zijn opwachting maakt. Een combinatie van elektromotoren als toegepast in de Tesla 3 personenauto zal de basis vormen van de aandrijving van de aanstaande truck. Op die manier wil Tesla een kostenbesparing realiseren. Tesla zal de productie van de trucks zelf willen doen, het is niet de bedoeling dat er grootschalig uitbesteed gaat worden. Onder andere op deze wijze wil Musk van zijn project de meest winstgevende zware truck maken, winstgevender dan de huidige dieselmodellen op de markt.

Om te laten zien dat elektrotractie ook prima kan bij zware trucks wil hij dit project eerst doen, alvorens een pick-up te gaan bouwen die volledig elektrisch wordt aangedreven.  

Lees op onze milieusite het hele verhaal!