Engeland: Chauffeur moet volgens de wet naar het toilet mogen

Geplaatst door

De Britse TLN, de RHA, laat weten dat chauffeurs die komen laden of lossen te allen tijde even naar het toilet mogen. De RHA zegt zelfs dat verladers wettelijk verplicht zijn het toilet beschikbaar te stellen aan de bezoekende chauffeur.

Als gevolg van de coronacrisis overkwam het ook Britse chauffeurs dat zij niet naar het toilet mochten op het laad- of losadres. Daarop dienden zij een klacht in bij een hooggeplaatste vertegenwoordiger van het gezondheidsministerie. Die op zijn beurt een pracht van een verklaring opstelde:

‘Bedrijven die goederen produceren, leveren of ontvangen dienen ervoor te zorgen dat chauffeurs eenvoudig en veilig toegang hebben tot toiletten waar ze ook hun handen kunnen wassen om hun eigen gezondheid te waarborgen zodat zij hun belangrijke werk, die onze economie ten goede komt, kunnen blijven doen.’ 

Wie toch niet naar het toilet mag, dient dit door te geven, omdat het bedrijf in kwestie de wet overtreedt. Klachten van chauffeurs zullen met de hoogste prioriteit worden behandeld, aldus de Britse Road Haulage Association.