Blog
24-12-2015 | Door Iep van der Meer

Het jaar is bijna voorbij en wat rest zijn een paar dagen met heel veel eten, geknal en gepoetste trucks kijken in Den Bosch. Je kunt ook wat anders gaan doen, maar dit is wat ik ga doen.

Het was een schitterend jaar met heel veel leuk nieuws, maar ook minder goed nieuws en met zorgwekkende ontwikkelingen op het wereldtoneel. In onze sector lijkt alles momenteel de goede kant op te gaan. De wachttijden lopen op, truck en trailerbouwers mogen zich verheugen in volle orderboeken en de files groeien de pan uit. Dat is eigenlijk heel positief nieuws, want een file is een uitstekende barometer van de economie.

Ook goed nieuws is de lage dieselprijs, want wellicht kunnen vervoerders nu ook echt wat overhouden. De krapte op de transportmarkt zou moeten zorgen voor gezonde tarieven, en in combinatie met lage dieselprijzen staan daarmee de seinen op groen voor een gezonde sector!

Wij trekken heel even de stekker er uit nu op BIGtruck, maar uiteraard niet voordat we ons nummer 1 van 2016 gepubliceerd hebben. Daarin een unieke multitest van drie vermogens kampioenen, een prachtige reportage over een roze DAF truck en nog veel meer moois. ">Check hem hier!

Wat ons verder rest is je een hele mooie kerst te wensen, en wellicht tot ziens in de Brabanthallen tijdens de Mega Trucks Show!

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…