FNV sleept Vos en Van den Bosch weer voor de rechter

Blog
31-03-2016 | Door Iep van der Meer

Het FNV sleept twee oude bekenden opnieuw voor de rechter. Het gaat om Vos Transport uit Deventer en Van den Bosch uit Erp.

Bij beide bedrijven is het de laatste jaren een aaneengeregen rij controles door het FNV, de stichting VNB en de inspectie SZW. Vorig jaar won het FNV al een zaak tegen Van den Bosch over de inzet van Hongaarse chauffeurs die voor Hongaarse hongerloontjes Nederlands werk deden. De rechter oordeelde toen dat de Hongaren recht hebben op Nederlandse COA beloning. Kennelijk is dit nog steeds niet het geval en daarom mag Van den Bosch het nog een keer uitleggen.

Tegen Vos in Deventer spande het FNV eerder al een kort geding aan. Dit bedrijf werkt volgens de zelde omstreden methode als Van den Bosch met dit verschil dat ze nog minder betalen. Toch kreeg het FNV vorig jaar geen gelijk in deze zaak. De rechter floot de bond terug maar deze keer hebben ze hun huiswerk vast beter gedaan bij de vakbond.

Beide zaken lopen dus al heel lang maar het FNV, en dan vooral Edwin Atema gaat gewoon door met zijn missie. Gelijk werk tegen gelijk loon is een principe waar ieder weldenkend mens achter zou moeten staan. Hoe Europees we ook denken met ons allen, het kan nooit de bedoeling zijn dat we het dieptepunt van Europa opzoeken om daar de beloning op aan te passen. We houden je op de hoogte..

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…