Formule 1 Logistics kiest Actros

Geplaatst door

Formule 1 Logistics in Eindhoven nam onlangs twee nieuwe Mercedes-Benz Actros 1942 trucks in ontvangst. De trucks werden geleverd door Mercedes-Benz dealer Smeets Autogroep.

Formule 1 Logistics zet de trucks voornamelijk in voor het vervoer van medische gassen tot winkel- en avonddistributie. Van de 35 trekkende eenheden in het wagenpark van Formule 1 Logistics hebben er inmiddels al 15 een ster in de grille. De keuze voor de twee trucks was dan ook een bewuste: “Op het gebied van TCO doet Mercedes-Benz het heel erg goed. En omdat we al met verschillende Actrossen rijden, weten we uit ervaring hoe betrouwbaar de trucks zijn,” vertelt directeur Jeroen Walravens. “De meeste trucks rijden we richting de miljoen kilometer en we hebben eigenlijk nooit last van stilstand gehad. De twee nieuwe Actros 1942 trucks zijn voorzien van een GigaSpace-cabine. Net als de andere Actrossen zijn ook de laatste aanwinsten uitgevoerd met telematicasysteem Fleetboard”.

Fleetboard 

De mogelijkheden van telematicasysteem Fleetboard speelden ook een grote rol bij de keuze voor de trucks van Mercedes-Benz. “Daar halen we heel veel informatie uit over de rijstijl van de chauffeur. Iemand die alleen ritten op de snelweg rijdt, heeft automatisch een lager brandstofverbruik dan een chauffeur die met twintig ton bij twintig verschillende adressen moet zijn. Als je dat één op één met elkaar vergelijkt dan werkt dat demotiverend. Dankzij Fleetboard zien we alles. Hoeveel remmomenten heeft iemand gehad? Hoe trekt iemand op? Op deze manier kunnen we het rijgedrag analyseren, uitleggen en bespreken. Inmiddels maken onze chauffeurs er écht een sport van om een zo hoog mogelijk rijstijlcijfer te behalen,” aldus Walravens.