Genoten van het DAF jubileumfeestje!

Geplaatst door

Deze week heeft DAF Trucks de internationale vakpers te gast gehad in Eindhoven, op de fabriek, in het museum en op de testbaan in St. Oedenrode. BIGtruck was erbij en dit is een voorproefje van wat de komende tijd in BIGtruck Online Magazine gaat komen.

DAF had flink uitgepakt, museum en fabrikant hebben uniek samengewerkt, zoveel werd duidelijk. Een keur van oldtimers en enkele youngtimers maakte op het testcircuit zijn opwachting. De avond tevoren werden we al door gepensioneerde medewerkers rondgeleid door het museum, het leverde leuke anecdotes op.

DAF liet niet alleen de oudjes flink werken op het circuit, ook het huidige truckaanbod stond klaar voor proefritten. Nu hebben we als BIGtruck vorig jaar al uitgebreid kennis gemaakt in het Zuid Limburgse. Maar toen daar een fraaie LZV in de zon stond te wachten, ja, toen moest het even gebeuren natuurlijk.

Zo mogelijk nog interessanter zijn de witte trucks die een hybride aandrijflijn hebben. We hebben het allemaal op een rijtje, en ja, dit wordt zeker de truck van de nabije toekomst die door DAF duidelijk wordt gepositioneerd als hun alternatief voor LNG.

Verder konden we getuige zijn van een platooningtest op de baan, waarbij we hebben ervaren hoe het is om met 70 km/h op elf meter van je voorligger te rijden. En wat er gebeurt wanneer er een begint te remmen.  Ja, dat is wel even wennen...

Zelfs een potje stoeien in het zand was mogelijk, met oude militaire trucks en met een vierasser CF 480-er die gewoon doorging in modder en zand. De wijze waarop DAF dit doet is feitelijk uniek, want erg ongedwongen en enorm veelzijdig wat betreft de informatiestroom. Binnenkort meer in BIGtruck!