Girteka opent grote vestiging in Polen

Geplaatst door

Het grote Litouwse transportbedrijf Girteka opent een tweede grote vestiging in Polen. Hiervoor trekt het bedrijf vijf miljoen euro uit. Girteka heeft al 2.000 trucks gestationeerd in Polen. De bedoeling is om lege ritten verder te voorkomen.

Girteka deelt in zijn bericht eerlijk mee, dat de manoeuvre wordt ingegeven door het Mobiliteitspakket. Vanaf februari 2022 moeten trucks verplicht na acht weken terugkeren op de thuisbasis. Om die reden wordt een basis in Polen opgetuigd, wat natuurlijk veel dichter bij het westen van Europa is dan Litouwen. Hoeveel trucks het bedrijf straks in Polen stationeert is nog niet duidelijk. Wel zegt Girteka dat het flink personeel wil werven voor de nieuwe vestiging. In de eerste plaats chauffeurs. Girteka wil over een jaar 8.000 chauffeurs in dienst hebben. Verder heeft het bedrijf nog 450 vacatures variërend van monteurs tot planners tot boekhouders.

Oude MAN-fabriek

Girteka heeft hallen en grond gekocht in de omgeving van Poznan van wat voorheen een assemblagefabriek voor bussen van MAN was. “Dit terrein is zeventien keer groter dan onze oorspronkelijke vestiging in Polen, die gewoon in functie blijft. Deze vestiging is bovendien groter dan de vestigingen van Girteka in Litouwen, aldus het bedrijf.

Europese top tien

Girteka besluit zijn mededeling dat het in 2026 tot de tien grootste logistieke dienstverleners van Europa wil behoren.