Girteka waarschuwt voor Brexit effecten

Geplaatst door

De grootste vervoerder van Europa en zelfbenoemd Engeland expert Girteka, waarschuwt voor de gevolgen van de Brexit. Het bedrijf geeft aan te overwegen om ritten niet meer aan te nemen zolang de chaos aan de grens voortduurt.

Kristian Kaas Mortenson van Girteka verwacht files tot wel 50 kilometer voor de grenzen, ongeacht of het tot een deal komt of niet. ,,Wij kunnen niet eindeloos in de file staan met onze voertuigen en dat kan voor ons, maar ook voor onze concurrenten reden zijn om ritten te weigeren. De Britse regering geeft bedrijven de schuld omdat die zich hadden moeten voorbereiden op de douane formaliteiten, maar wat helpen voorbereidingen als we de terminal niet eens kunnen bereiken?’’

Ook de Britse Road Haulage Association meldt dat er inmiddels meerdere Europese vervoerders zijn die geen ritten meer aannemen naar het VK. De kosten door de vertragingen wegen niet op tegen de ritprijzen.

Volgens Mortensen van Girteka ziet de toestand er zorgwekkend uit voor het VK. ,,Chaos en onvoorspelbaarheid kunnen leiden tot een tekort aan transport capaciteit waardoor de Britse voedselvoorziening gevaar kan lopen’’. Ook in Engeland vreest men inmiddels voor schaarste en stijgende prijzen in de supermarkten door de chaos rondom de Brexit.