Handig van Tielbeke, zo'n ijssteiger

Geplaatst door

Al valt er vandaag niet zo veel sneeuw als vorige week, de winter is nog lang niet voorbij. Ook vriest het vrijwel elke nacht en vormt zich dus ijs. Het gevaar daarbij is dat je 's ochtends wegrijdt met een partij sneeuw en of ijs op je trailer, zonder dat je daar weet van hebt.

Wanneer je dan onderweg bent, en het in de loop van de dag toch net boven nul komt, raken ijs en sneeuw los en kun je je medeweggebruikers zonder dat je dat zelf door hebt, lelijk verrassen. Vorige week waren er al foto's te zien van gesneuvelde ruiten van personenwagens die een stuk ijs door de vooruit hadden gekregen, dat was afgewaaid van een trailerdak.

Beweging

Nu lukt het chauffeurs vaak moeilijk om aan hun dagelijkse beweging te komen, als ze niet hoeven te helpen met laden en lossen. Zeker voor diegenen geldt dat een oefening zoals het schoonvegen van je trailerdak je lekker wakker maakt voor aanvang van een nieuwe werkdag. De hier gefotografeerde voorbeelden van Tielbeke verdienen navolging, als je het ons vraagt.