Harry Vos (99) overleden

Geplaatst door

Harry Vos, oprichter van een van de grootste transportbedrijven van ons land, is vlak voor het weekend overleden. Dat meldt het Brabants Dagblad. Direct na de oorlog begon Vos met een bodedienst tussen Oss en Nijmegen. Zonen Wim en Carel Vos breidden het bedrijf in hoog tempo uit. Tegen de eeuwwisseling telde het bedrijf ruim 3.000 trucks, Wim Vos zwaaide de scepter en kocht om het jaar 300 nieuwe Scania's.

Kort na de val van het IJzeren Gordijn probeerde Wim Vos het Hongaarse staatstransportbedrijf Hungarocamion over te nemen. Vos had gezien hoe het Willy Betz was gelukt de Bulgaarse staatstransporteur Somat over te nemen. Vos slaagde niet, György Waberer zat al in het bedrijf en wilde het zelf kopen van de staat. Er werden nog een paar bedrijven overgenomen en zo ontstond in 2003 Waberer's zoals we het nu kennen.

De rollen werden omgedraaid want Vos kreeg te maken met fikse concurrentie uit Oost Europa. Dat dwong het bedrijf tot een grote reorganisatie en het vertrek van Wim Vos. Met nog maar duizend trucks ging Vos Logistics verder. Inmiddels heeft het bedrijf de groei weer te pakken, de banken hebben geen aandeel meer in het bedrijf.