Heineken vreest gevolgen van het chauffeurstekort

Geplaatst door

De topman van Heineken is lovend over de resultaten van het wereldwijd bekende biermerk. Maar in een interview met het Financieele Dagblad (FD) maakt hij zich zorgen over het chauffeurstekort. Krijgt Heineken al dat bier ook in 2019 wel op tijd bij de klanten?

Wanneer een bedrijf als Heineken in een jaar tijd 7,7% meer bier produceert, dan is dat een hoeveelheid die voor een gewone sterveling niet is voor te stellen. De winst van het bedrijf bedraagt  2,1 miljard op een omzet van 26,8 miljard. Zoals bekend sponsort Heineken de Formule 1 met honderd miljoen, een schijntje wanneer je deze cijfers bekijkt. Maar dan zijn we er nog niet. Heineken topman Van Boxmeer verwacht ook dit jaar weer groei voor het koel schuimende gele sap. Maar een probleem dat de brouwer ziet, is dat van een chauffeurstekort. Volgens Van Boxmeer nemen de tekorten aan transportcapaciteit, hij bedoelt de chauffeurs, 'structurele vormen' aan.

Het bedrijf houdt er rekening mee dat dat de resultaten, naast hogere grondstofprijzen, enigszins zal drukken. Eerder al berichtte het FD ook over chauffeurstekort bij horecagroothandel Sligro.