Hyundai Xcient rijdt in New Zealand

Geplaatst door

De Hyundai Xcient werd in 2013 geintroduceerd, aanvankelijk voor de Aziatische markt. Toch was Hyundai duidelijk in zijn ambities, deze truck was ook wel degelijk voor de Europese markt bestemd. Zover is het nog niet gekomen, maar inmiddels rijden ze al wel in Nieuw Zeeland rond!

BIGtruck was er destijds als de kippen bij en reed zelfs als eerste buitenstaander op de openbare weg met de nieuwe Hyundai Xcient. Met een eigen 520 pk Euro-6 motor, de ZF AsTronic versnellingsbak en de ruime, op Europese leest geschoeide cabine is dit een truck die zonder meer de competitie aan kan met de Europese merken. Toch is het nooit zover gekomen. Hyundai verkoopt in grote delen van Europa inmiddels wel de H350, een Sprinter-achtige bestelwagen, maar ook die wordt in Nederland niet gevoerd. Een zware truck is nog een flinke stap verder en het ziet er niet naar uit dat de Koreanen die stap gaan zetten in Europa.

Op de foto zie je een Hyundai Xcient 6x4 trekker voor een Nieuw Zeelandse B-Double. En zeg nou zelf, dat is toch gewoon een fraaie auto? (Foto met toestemming Derek Tankersley)

Klik hier voor het verhaal in BIGtruck! en check onderstaand filmpje uit de allereerste BIGtruck ooit!