Inspectie beboet weekend cabinekampeerders

Blog
27-05-2019 | Door Tim de Jong

Afgelopen weekend is de inspectie actief geweest op de A12 bij Bodegraven en Reeuwijk. De instantie heeft de controles toegespitst op het controleren van de weekendrust en of die in de cabine genoten werd.

Er werden dertien chauffeurs gecontroleerd waarvan ere zes hun weekend in de cabine doorbrachten. Tegen hun werkgevers zijn boetes à € 1.500,- in rekening gebracht.

Als redactie van BIGtruck zien we dat de inspectie vrijwel dagelijks op pad is en daar frequent twitterberichten over verstuurt. Daarbij hebben we de indruk dat zodra de inspecteurs in beweging komen, ze dagelijks voor vele duizenden euro's aan boetes uitschrijven. Het gaat daarbij niet alleen over de weekendrust, maar ook over gemanipuleerde tachografen en het rijden op de kaart van een ander of zonder kaart.

Je zou zeggen dat dit ruim voldoende aanleiding is om de inspectie uit te breiden met meer personeel en meer voertuigen met controle-apparatuur. We weten nog wel meer plekken waarvan we vermoeden dat er flink veel chauffeurs het hele weekend op de parking doorbrengen, en die parking in niet al te florissante staat achter laten. We noteren de A17 bij Moerdijk, de A20 bij Vlaardingen, de A13 bij Delft, de A28 bij Nunspeet.  En dan heb ik het nog niet over de regio midden- en oost-Brabant en de regio Venlo.

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…