Iveco NP voor Dijkstra Logistiek Lopik

Geplaatst door

Dijkstra Logistiek BV uit Lopik heeft een nieuwe Iveco Stralis NP in de vaart genomen. Deze onlangs door Iveco geïntroduceerde trekker op LNG heeft een 400pk motor aan boord, gekoppeld aan een volledig automatisch schakelende versnellingsbak. 

De activiteiten van Dijkstra Logistiek BV uit Lopik bestaan uit distributiewerkzaamheden, koel- en vriesvervoer, op- en overslag en andere transportdiensten. Het werkgebied van Dijkstra beslaat voornamelijk de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Het wagenpark van het transportbedrijf bestaat uit 22 vrachtwagens, variërend van bakwagen tot trekker-oplegger combinaties in verschillende afmetingen. Voor de échte spoedopdrachten beschikt het bedrijf over enkele bestelwagens.

De nieuwe Stralis NP van Dijkstra is uitgevoerd met de ruime Hi-Way cabine en voorzien van twee LNG-tanks met een gezamenlijke capaciteit van 390 kilogram LNG. Dit voertuig heeft daarmee een actieradius van 1.500 kilometer.

De Stralis is uitgevoerd in de herkenbare bedrijfskleuren van Dijkstra: fris oranje met de witte striping en accenten. Dijkstra tankt LNG bij de tankstations van Rolande in Utrecht (Heldinnenlaan 2, langs de A2 bij afslag Maarssen) en Nieuwegein (Inundatiedok 37, industrieterrein Het Klooster). Op dit moment zijn er 17 locaties beschikbaar in Nederland waar LNG getankt kan worden.